[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Instalatie CO2 cat mai simpla  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
axl07
Member
[Avatar]

IP:

Dupa multe luni in care m-am incapatanat sa cred ca nu am nevoie de CO2, si o refacere de setup ca sa scap de algele negre care imi invadasera acvariul, mi-am dat seama ca totusi as avea nevoie de ceva CO2 in acvariu, dupa ce la o luna de la refacerea setupului am depistat cateva fire din alga neagra de care incercasem sa scap inainte.
As vrea totusi sa fie ceva cat mai simplu, cu bomba mie cam frica sa incerc ca nu as vrea sa varuiesc peretii din greseala , asa ca mi-au cazut ochii pe ceva de genul: http://www.aquariumshop.ro/article/sera-co2-start.html
Ce parere aveti despre asa ceva

Caracteristicile acvariului meu sunt: 26 litri, lumina un tub Aquael de 11W, incalzitor Aquael 25W
Plante: Egeria densa, Vallisneria torta, Bacopa monnieri, Limnophila sessiliflora si Cladophora (daca poate fi considerata planta)
Vietati: 3 Cory Julli, 4 neoni negrii, 4-5 red cherry
Caracteristici apa(obtinute cu JBL easy Test 5 in 1 + JBL PH test) : Ph ~7.0 -7.1; NO3: 10; NO2: 0; GH: undeva intre 7 si 14; KH ~ 7
Temperatura apei o mentin la 25 grade Celsius.
kreatoru
Junior member
[Avatar]

IP:

As vrea totusi sa fie ceva cat mai simplu, cu bomba mie cam frica sa incerc ca nu as vrea sa varuiesc peretii din greseala

eu zic sa mai pui ceva pe langa aia cu care vrei sa cumperi difuzorul si tabletele si sa iti iei asa ceva ---> http://www.paintballarena.ro/paintball/butelii/co2/ , cu putina imaginatie o rezolvi
Sau mai poti sa iti faci una DYI dintr-o sticla de 2 litri de cola si cumperi asa ceva---> image...introduci sticla inauntru si gauresti capacul pentru furtun ...ITI GARANTEZ ca poate exploda linistita...inauntru in bidon , dar eu nu am auzit sa explodeze la careva pana acum .....aici la noi
Just4M3
Member

IP:

@axl07, si mie imi era putin teama de bomba inainte sa o fac, si ca o sa trebuiasca sa dau mai multi bani pe lavabila decat am dat pe acvariu, in caz ca....face boom, insa dupa ce am pus-o in functiune si am vazut ca m-am speriat degeaba, m-am mai linistit...Daca folosesti reteta cu gelatina si nu obstruezi furtunul de iesire, nu o sa ai absolut nicio problema. La mine reactia e ( asa cum m-au asigurat colegii de forum ) foarte liniara, 1bula/sec constant, sticla nu a fost absolut deloc in tensiune ( asa cum este cand este plina cu suc...inclin sa cred ca nu se acumuleaza nici jumatate din presiunea cu care sunt ambalate initial sticlele de cola/pepsi sau orice alt suc vrei tu ), functioneaza de joi dimineata, deci maine are o saptamana si nu da semne de "oboseala" pana acum...
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Axl, subscriu la ce zic oamenii de mai sus. Daca nu ai finante sau nu crezi ca investitia merita facuta pentru acvariul tau... inca, mergi fara probleme pe Bomba.Cauta pe forum Reteta lui Dalles, e sfanta, apoi cauta si ce recipiente iti trebuie si ce accesorii si pune manuta si fa-o. Daca iti iese bine, asa cum scrie pe forum (gasesti garla explicatii, s-a tot batut moneda pe subiectul asta) ai sa fii apoi foarte multumit. Ca mai noi toti, de altfel. Bafta la constructie.

L.E. My bad, acum am citit ca ai 26 de litri parca in acvariu. La asa cantitate, mergi pe o bomba ieftina home-made, nu te arunca la sisteme CO2 de milioane. Pastreaza banii pentru acvariile mai mari care vor veni pe viitor.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/10/2010 14:05:48

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
catalinm
Junior member
[Avatar]

IP:

Si eu am facut o "bomba" acu vreo doua zile, merge ok, desi cred ca am gresit pe undeva combinatiile . Din moment ce sunt in cehia e mai greu sa gasesc denumirile prin magazine. Am cumparat gelatina dar scria ca nu e chiar simpla , are nush ce prin compozie. Drojdie am pus la pliculet dar face destul de multa spuma, am sa incerc azi drojdia la cub.
CO2 scoate dar intr'un ritm mai lent , aprox 1bula / 3-5 sec .

carpe diem !
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Drojdia la cub nu scoate spuma aproape deloc. Daca o dizolvi in putina apa calduta si o torni incet in sticla totul e ok. De explodat nu are cum sa explodeze asa usor. Eu zic ca sansele sunt sub 5 %. Chiar daca furtunul este obturat din diverse motive, presiunea din sticla il va arunca afara de pe stutzul de pe dopul sticlei. Ar trebui foarte bine lipit sau strans, incat sa cedeze sticla, desi chiar si in acest caz eu cred ca tot furtunul ar ceda pe undeva pe la ceva imbinare si nu sticla. Asta bineinteles daca este sticla de la ceva bauturi carbogazoase (Coca Cola, Fanta, bere ), nu de apa plata.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: