[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mitul bulelor de aer  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

desi mai era unul cu o pompa de aer pe aici eu vreau sa acordam mai multa importanta acestui fenomen numit "aerare"

pe cand unii vor bule cat mai multe (si fica-mea din sampon la jucaria ei) eu nu vreau de loc,eu as vrea o apa relativ calma
deci am gasit si pe aici si prin mai multe locuri ca ar fi de ajuns doar sa indreptam jetul filtrului spre suprafata apei asa incat sa faca ceva "valurele" si ca ar trebui apelat la bulele mai sus vorbite doar in anumite condtii ;de ex: acvariu suprapopulat,lipsa plantelor si mai era ceva dar am uitat

acestea fiind spuse intrebarea e urmatoarea: cum trebuie sa arate aceste valurele
1) capabile sa scufunde titanicul )
2)asa ca o usoara bataie de vant intr-o baltita ramasa in urma ploii ))
3) deci s-a vorbit ata de mult de subiectul asta incat eu si alti incuiati ca mine in domeniu am vrea sa vedem un clip video postat daca se poate pe youtube sau ceva de genul

va multumesc

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Intr-un acvariu suprapopulat si eventual cu o filtrare subdimensionata slabe sanse sa te scoata din bucluc aerarea (fie ea si excesiva). Eventual mai inghit pestii bule de aer => aerofagie =>
Valurile acelea trebuie sa fie urmarea fireasca a unor curenti de apa din bazin. Nu trebuie sa fie atat de puternice incat sa iti culce plantele sau iti ameteasca pestii de tot. O apa a carei suprafata este aproape nemiscata va avea un continut de oxigen dizolvat mult mai mic decat cea care este un pic agitata.
Ai sa vezi o aerare puternica in bazinele de crestere ale sturionilor de exemplu. Pastravul are nevoie de o apa cu oxigenare foarte buna a apei (dat fiind faptul ca apa relativ rece in care traieste dizolva gazele mult mai usor).
In final ... a avea sau nu bule de aer (de la piatra/perdea/castele etc etc) tine mai mult de simtul nostru "artistic", placerea personala a fiecaruia.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

eu nu cred ca acea pompa de aer, vibrator cum se numea pe vremuri este benefic intr-un bazin plantat. surplusul de oxigen din apa duce la oxidarea nutrientilor si plantele intra in greva foamei. acum daca pentru estetic, vrei neaparat sa pui o perdea de aer iti recomand bule mari care sa nu apuce sa se dizolve in apa. pesti tai nu vor muri axfixiati din lipsa de oxigen daca reusesti sa creezi un curent de apa care sa valureasca usor suprafata apei

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Buzghy, salut. Si io am fost acum 2 luni adeptul perdelei de apa asa, ca moft. Am renuntat de tot la ideea aceea venita de undeva din strafundurile copilariei si ale primului acvariu. Acum imi ajung "valurelele" de la suprafata.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Un filtru potrivit capacitatii acvariului este suficient. El asigura si filtrarea si aerarea in acelasi timp. Pompa de aer sau perdeaua de bule sunt cam acelasi lucru cu corabiile scufundate, craniile, scafandrii sau scheletii vinduti de pet-shopuri = kitsch-uri. Dar aici e vorba de gusturile fiecaruia - care nu se discuta.
Mai trebuie tinut seama si de faptul ca unii pesti nu agreaza curentii puternici de apa. De aceea e bine sa ne informam despre cerintele lor si sa reglam debitul filtrului in functie de acestea.

Iar un acvariu suprapopulat inseamna moarte sigura in cele din urma.

@ buzghy - Te rog frumos sa iti treci locatia in My Profile

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2010 17:10:01

buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

salut vechilor sfetnici
ms,acum m-am mai linistit
am inceput faza cu valurelele de vreo doua ore si jumate
pe langa caraseii de care va spuneam in alta discutie am primit cadiu doi xipho de la un prieten
desi am zis ca scap de carasei inca nu m-a lasat inima sa-i dau,planuiesc sa fac mai tarziu un vas de minim 100l
aproape in aceiasi perioada cu inceperea testarii valurelelor ,femela xipho a inceput sa-mi stea sus intr-un colt al vasului
acum vad ca a revenit dar iarasi a urcat sus si ma intrebam daca duce lipsa bulelor sau e bolnavioara sau ceva,
temperatura apei e pe la 26-27 abea am cumparat incalzitorul pt ca scazuse undeva la 22-23 si i-mi era frica sa nu moara

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2010 17:40:09

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Carasii sunt pesti de apa rece - cca 20 grade. Xipho - 22-28 grade. Dupa cum vezi, nu se impaca din acest punct de vedere. In plus, daca xipho vor face pui, acestia vor fi mincati fie de carasi, fie chiar de parinti. Plante nu vei putea tine din cauza carasilor - cred ca ti s-a mai spus - decit cu mici exceptii. Puii de xipho au nevoie de plante de suprafata pentru a se ascunde, in cazul in care ii lasi in acelasi bazin cu parintii, plante care vor fi devorate instant de catre carasi. Bine, e adevarat ca nu ai precizat daca ai o pereche de xipho. Dar sa stii ca daca ai 2 masculi, acestia se vor bate pina cind unul din ei cedeaza...de tot. In plus, sunt mult prea agitati pentru carasi. Nu e o asociere deloc fericita.

Acum, faci cum crezi tu...
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

stiu am fost sfatuit sa dau cuiva carasii si deja am vb cu cel de la magazinul de unde i-am luat ,ii vor primi
ramane doar sa aleg ziua cand voi face asta,si da xipho sunt pereche

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
kreatoru
Junior member
[Avatar]

IP:

abea am cumparat incalzitorul pt ca scazuse undeva la 22-23 si i-mi era frica sa nu moara

buzghy Nu mor la 22-23 de grade xipho stai linistit....sa nu scada sub 22 ...ca atunci o sa fie putin apatici....dar nu mor nici atunci ....am avut xipho si gupy la 19 grade si a fost ok....
buzghy
Junior member
[Avatar]

IP:

nu mor dar bine nu prea le este ,acum in apartamentul in care stau sunt cca 21 de grade
cred ca mai am un pic si mor eu inaintea pestilor,vad ca femela e mai bine acum a revenit la locul ei,adica in tot locul

nu stiu daca e posibil sa fi nascut sau ceva de genu;ea are vreo 4cm ,e destul de matura sa nasca?
de ceva vreme incoace masculul ia dat tarcoale neincetat

sa revenim la valuri motivul principal al topicului,se pare ca se poate si fara valurele si sper sa ajute si pe altii infiintarea acestui topic,in opinia mea bulele nu pot fi prea placute pt pestisori,eu as compara cu statul omului in curent ,in bataia vantului sau ceva de genu

cred ca ideea era sa creem un mediu cat mai natural al pestilor nici de cum cat mai placut ochilui nostru

mai ramane sa vopsim pestii de cate ori ne dorim sau ne plictisim de ei sau sa taiem din inotatoarele pestilor sau sa atasam la ele unele false -doamne fereste-

va multumesc mult pt raspunsuri

si totusi pana cand ...
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

buzghy wrote:
cred ca ideea era sa creem un mediu cat mai natural al pestilor.

Un adevar mai mare nici ca puteai sa graiesti. Si, cu putin efort si dedicatie din partea noastra, de ce sa nu fie placut si ochiului nostru? Un acvariu e un colt de relaxare, de natura, care trebuie sa fie ceva la care sa ne faca placere sa privim, iar vietatile si plantele din el sa fie sanatoase si pline de viata.
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
buzghy wrote:
cred ca ideea era sa creem un mediu cat mai natural al pestilor.

Un adevar mai mare nici ca puteai sa graiesti. Si, cu putin efort si dedicatie din partea noastra, de ce sa nu fie placut si ochiului nostru? Un acvariu e un colt de relaxare, de natura, care trebuie sa fie ceva la care sa ne faca placere sa privim, iar vietatile si plantele din el sa fie sanatoase si pline de viata.

Eu ma holbez si cate 1 ora odata la acvarii de zic ai mei ca am luato razna, dar sincer nici nu imi dau seama cum trece timpul. Imi place foarte mult si cu asta basta.

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: