[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou, multe de aflat.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vandergraf
Junior member

IP:

Salutare la toata lumea.
M-am hotarat sa-mi fac un acvariu mai dragut dar cu cheltuiala cat mai mica. Am avut acvariu pe vremea ..., dar alte vremuri alte treburi. De construit mi-l construiesc singur si pt asta as vrea cateva sfaturi de la cei care au mai facut asa ceva. Deci marimea vreau sa fie 110(sau 120) pe 50 h cu 40l. Ma gandeam la sticla de 10, dar din cauza ca stiu ca e mai greu de taiat drept , poate o sa incerc cu sticla de 8. Am vazut ca e suficienta pt marimea asta. Si vreau neaparat decor 3d. Am vazut ceva la ekol de mi-a picat fata. Jurai ca e in ocean, dar la marimea asta costa monstruos(400 si ceva).
Stie cineva cum as putea sa mi-l fac singur?Ceva gen gen pietre sau radacini.
Dar pana sa ajung acolo, as dori un sfat. Am un bol de 20 L cu 2 carasi negri. Am o planta destul de deasa si filtru de burete cu pompa de aer.Adica ceva simplu prin care sa am si oxigenare si ceva filtrare. Problema e ca se tulbura apa ceva de speriat. Adica la maxim 2 zile dupa ce o schimb. Cum pot sa scap de problema asta?
Deocamdata atat. Mai am multe nelamuriri , dar mai tarziu astea.
[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

vandergraf wrote:Problema e ca se tulbura apa ceva de speriat. Adica la maxim 2 zile dupa ce o schimb. Cum pot sa scap de problema asta?

Incearca sa schimbi bolul cu un acvariu cam de 100 litri si un filtru zdravan
Acum sincer vorbind bolul ala nu e pentru tinut carasi...

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
vandergraf
Junior member

IP:

Carasi-s mici si nu pare sa se simta inghesuiti. oricum e provizoriu, dar ma gandesc ca daca ii bag intr-un acvariu mai mare se va tulbura apa, mai tarziu un pic, dar tot problema o sa fie. treaba e ca in acvariul cel mare pe care vreau sa-l fac, osa pun ciclide si nu o sa mai iau inca un acvariu mare doar pt astia 2.
[Email]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa se tulbura de la resturile de hrana si fecalele carasilor. Intr-un acvariu mai mare cu filtrare buna nu vad cum s-ar murdari apa la fel de repede ca si in bol. Acum sunt mici si par ok ... insa ai toate sansele sa nu se dezvolte normal sau deloc. Decizia iti apartine.
Nu mai insist.
Sticla pentru acvariu de unde vrei sa o iei ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: