[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi va rog  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Diurpaneus
Junior member

IP:

Am o rugaminte daca se poate. Mi s-a imbolnavit un peste guppy si nu stiu cum sa il tratez. E cel mai vechi peste care il am....adica 3 luni. Luni dimineata l-am vazut blocat intre acvariu si cresa si am impresia ca s-a lovit la ochi. Intre timp ochiul i s-a albit destul de tare si inota haotic. Am crezut ca si moare. L-am pus in alt acvariu mai mic circa 10 litri unde si-a mai revenit cat de cat insa la ochiul respectiv i s-a facut un fel de floare ca si cum ar fi vata. Am fost la petshop si tipul de acolo mi-a dat JBL EKTOL FLUID. Am pus cateva picaturi fiind acvariul mic dar intreb si aici fiindca sunt nou in acvaristica...Multumesc mult !
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hmmmm, nu stiu ce sa zic, dar nu cred ca tratamentul optim este cu JBL Ektol. Acest produs se foloseste pentru alt tip de infectii. Vezi aici
Cel mai bine, pentru ca tu esti singurul care poti vedea ce are pestele tau, incearca sa identifici boala pestelui din pozele de aici. Dupa ce identifici corect boala, dai click pe poza si afli si tratamentul
Dar nu uita un lucru. Orice boala a pestilor are o cauza. Aceasta poate fi calitatea proasta a apei, stresul, etc. Aici trebuie sa vezi ce se intampla de ti s-a imbolnavit pestele.

Am sters postul din celalalt topic. Vorbim doar aici despre problema pestelui tau. Alber

This message was edited 1 time. Last update was at 18/08/2010 20:40:08

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Diurpaneus
Junior member

IP:

M-am uitat peste poze si niciuna din poze nu semana cu ceea ce cautam eu...Cel mai apropiat este fungus doar ca aspectul asta de vata e acolo la ochi. Din pacate l-am cam terorizat pe aces micut de guppy pana am invatat despre acvariu. Intr-o perioada se tot radea de orice lucru de prin acvariu mai ales ca aveam unul mic de 15 l. Acum am un acvariu de 68 de litri si din pacate dupa ce am facut trecerea dintr-un acvariu in altul au fost cativa pesti ce mi-au murit inclusiv o femela de guppy care a avut tot asa un ochi umflat si a murit a doua zi. Ideea e ca el a fost primul pestisor cumparat si a rezistat la toate prostiile care le-am facut si tocmai acum cand acvariul e mare si plin de verdeatza sa moara. Imi pare destul de rau pt el de aia am si dat o gramada de bani pe tratamentul ala....astept sa vad ce se intampla. Multumesc...
Diurpaneus
Junior member

IP:

E clar...m-am uitat pe net la pesti cu fungus si asta e boala pestisorului meu doar ca e la ochi...intrebarea este: ajuta JBL EKTOL FLUID cat de cat? Nu stiu daca au cei de la petshop si JBL FUNGUS ca probabil mi-l vor schimba ca nu am folosit decat o picatura din el...problema e ca deja saracul peste are 4 zile de cand are ochiul asa....cam cat rezista un pestisor in halul asta? al meu e zapacit dar vad ca vrea sa traiasca si asta ma ambitioneaza foarte tare.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: