[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Confectionarea unui acvariu(help)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Nu este foarte cald afara iar daca sunt sanatoase si ambalate cum trebuie vor rezista.
2. In plus fata de ce ? Plantele au nevoie de lumina, substrat fertil si CO2.
3. Soarele nu apune niciodata ? Plantelor le vei face un program de iluminat.
4. Asta depinde de gustul fiecaruia insa nu sunt chiar plante usor de intretinut.
5. Nu toti pestii mananca plantele. Iar cei care mananca au anumite preferinte. Carasii mai mananca din plante dar nu orice. De exemplu nu prea se ating de criptocorine sau anubias.
6. Faci alge (multe) daca ai acvariul dezechilibrat si/sau daca il lasi sa bata soarele in el. Daca citeai cu atentie vedeai ca la inceputul ciclarii se recomanda plante cu crestere rapida. Asta inseamna ca vor mentine apa cu o incarcatura biologica destul de mica pana cand se formeaza coloniile de bacterii. Daca nu ai plante care sa consume le oferi algelor un mediu de viata ideal.
Invata sa asculti ceea ce iti spun "cunoscatorii" cu un acvariu de 12 litri si 28 de carasi in el insa nu te grabi sa aplici sfaturile fara sa gandesti. Nu exista solutii minune asa cum pretind multi. Crede-ma ca am auzit multe idei "da geniu" ca sa ma exprim asa, gen: "Pui albastru de metil si nu mai schimbi apa o luna. Imi statea pe limba sa il intreb de ce nu isi da cu albastru de metil pe el si dupa aia sa nu se spele o luna . In fine, deja ne indepartam de la subiect.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/09/2010 23:07:27

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

vin cu o veste buna si una rea.Vestea buna este ca mi-am cumparat 2 melci galbeni si inca 4 neoni pt cel care ramasese singur(stiu ca nu "va convine" ca mi-am luat iarasi pesti dar...) si vestea rea e ca azi cand m-am uitat in acvariu era un tetrazona pe fundul acvariului mancat(adica din burta era muscat) oare cine sa il fi mancat?..sa va spun ce mai statea cu el inainte sa fie mancat:2 scalari,2gourami,2neoni,2zebre,inca 2 tetrazona,2 sanitari(negrii).Oare care dintre acesti pesti sa-l fi "mancat" ?

Acvariul meu: http://www.youtube.com/watch?v=-6uIRAqQ1xE

[Email] [WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Pai cel mai probabil, sanitarii aia negrii.
Chiar ce sanitari sunt?
[Email] [Yahoo!]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

chiar nu stiu(

[Email] [WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Pune o poza si poate reusim sa aflam.
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

clopotel wrote:stiu ca nu "va convine" ca mi-am luat iarasi pesti dar...
Da, ai dreptate, nu ne convine cand ne batem gura de pomana . In alta ordine de idei trebuie sa stii ca melcilor le place sa rontaie la "mortaciuni" daca le gasesc prin acvariu, nu doar sanitarii fac asta.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai intai si mai intai, nu sariti pe mine! Nu aruncati cu pietre pentru ca spun ceea ce multi s-au abtinut sa spuna!

Clopotel draga... asculta bine la mine:

1. Ai prea multi pesti in acvariu - cum ti-ar placea sa te tin pe tine inchis in clasa ta de la scoala, cu TOTI colegii tai de clasa ? Sa iti faci nevoile in sala de clasa si sa mananci acolo ? Tu si toti colegii tai ? Ar fi frumos ? Ai fi fericit ? Eh, exact asta se intampla in acvariul tau. Ai multi prea multi pesti pentru un acvariu de 10 litri. Mai scapa din ei, dai-i la cineva, vinde-i undeva numa scapa de cativa din ei! Te rog frumos! Ii chinui degeaba si nu merita nici o vietate asa ceva.

2. Acvariul - oricum o iei, acvariul nu ti-l poti face TU singur. Intereseaza-te la magazinele de profil daca iti permiti, daca nu du-te la un magazin care taie sticla. De obicei ei fac si acvarii. Doar ideea sa lipesti un acvariu cu chit e SF, cel putin pentru mine. Un acvariu (de dimensiuni medii/mici) e format din sticla si silicon. ATAT !

3. Boli - ne intrebi de ele ? De puncte albe ? Afla ca, la cum tii tu pestii acolo, mereu o sa fie ceva probleme. Ai sa scapi de una si ai sa dai de alta. E un cerc vicios din care nu poti sa scapi numai daca mai reduci din pesti si urmezi niste linii generale cand e vorba de introducerea unui nou peste in acvariu. Pentru mai multe detalii despre cum sa pui pesti noi in acvariu, te rog din suflet citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page

Nu te supara ca te certam, noi vrem doar ca pesti tai sa fie sanatosi. Atat!

This message was edited 2 times. Last update was at 18/09/2010 20:42:45

Est modus in rebus... Sol omnibus lucet.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

@clopotel aka Sergiu deja a auzit toate acestea de cateva ori insa ... rezultatele se lasa asteptate. Cat priveste acvariul lipit cu chit nu este SF deloc. (insa este vorba de acvarii cu rama din cornier).

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2010 20:49:01

[Email]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

kmol wrote: @clopotel aka Sergiu deja a auzit toate acestea de cateva ori insa ... rezultatele se lasa asteptate. Cat priveste acvariul lipit cu chit nu este SF deloc. (insa este vorba de acvarii cu rama din cornier).

De aia am pus in paranteza de dimensiuni medii/mici. Dar trebuia sa ma exprim mai clar: mi se pare SF ca cineva, care nu a facut niciodata asta, sa incerce macar sa fac un acvariu lipit cu chit. Oricum, nu cred ca stie ce sunt acvariile cu rama din cornier.

Est modus in rebus... Sol omnibus lucet.
[Yahoo!]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

de ce un pomacea a iesit din cochilie??(l-am aruncat si pe el ci cochilia)deci de ce a iesit din cochilie??

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2010 15:48:59

[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai, parerea mea semiavizata, ori era batran si cam atat i-a fost, ori s-a imbolnavit sau a fost ”atacat” de ceilalti pesti. Avand in vedere ca din ultimele amintiri, la tine in micutul acvariu densitatea populatiei de pesti era cam mare, e posibil orice. Nu e o mare pierdere melcul. Faci rost de altul si ai grija mai mare de el.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

1.am acvariu de 60 l
2.fac rost de altu(oricum mai am inca unu)
3.de ce in cochiliei ei au aer? si plutesc numai pe la suprafata?
4.astia sunt mascul sau femela?? sau nu conteaza?

[Email] [WWW] [Yahoo!]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

am revenit si eu cu o intrebare: mi-a dat human face pe messenger un "ghid" de confectionare a unei "bombe" CO2si nu inteleg ceva..dar mai intai sa va arat ce mi-a spus:" Ai nevoie de o sticla de doi litri, una de 0.5, un filtru de tigara nefolosit, ventuze, furtunase,briketa, cuie, superglue,asteas pt ekipamente.Cum faci echipamentueci acesta ii compus din: butelie, numarator de bule, difuzor. Butelia este sticla de doi litri, dopul acesteia fiind etans cu o gaura pe unde bagi furtunul un cm. Numaratorul de bule este sticla de 0.5L . In capacul acesteia faci doua gauri, in prima vine furtunasul de la butelie, acesta ajungand pana la fundul sticlei, in a doua gaura din capac, pui furtunasul care merge sspre acvariu, mai bine zis spre difuzor
difuzorul il faci astfel :iei filtrul de tigara si il bagi in capatul furtunasului, astfel incat acesta sa iasa un mm in afara, difuzorul il prinzi cu o ventuza
reteta din butelie e aceasta:
1L apa
o jumatate plic drojdie uscata
un varf de linguritza de bicarbonat de sodiu
vreo 5-10 linguri de zahar
si cam atat"

1. pentru ce am nevoie de bricheta??
2. filtrul de tigara dupa ce il introduc in furtun la capat il bag asa direct in acvariu?(adica nu are nimic daca are miros/gust de tigara?)
3. are ceva daca drojdia nu este chiar uscata si este putin umeda??(din cate stiu eu asa e drojdia)
4. cuie si superglue pentru ce imi trebuie??
5. daca are cineva si alta "versiune" a acestiu ghid o astept cu mare placere

Multumesc!

P.S: pentru human face: nu te supara ca postez aici dar nu te-am mai prins pe messenger sa te intreb lucrurile astea...

This message was edited 1 time. Last update was at 08/10/2010 18:43:11

[Email] [WWW] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

1. pentru ce am nevoie de bricheta??
Sa incingi cuiul cu care vei da gauri in dopurile sticlelor.

2. filtrul de tigara dupa ce il introduc in furtun la capat il bag asa direct in acvariu?(adica nu are nimic daca are miros/gust de tigara?)
Daca este nefolosit nu are gust de tigara

3. are ceva daca drojdia nu este chiar uscata si este putin umeda??(din cate stiu eu asa e drojdia)
Corect. Drojdia proaspata este umeda. Doar sa nu puta ca atunci deja nu mai este buna!

4. cuie si superglue pentru ce imi trebuie??
Superglue pentru etansarea dintre furtun si dop. Sa nu iti scape aer pe acolo.

[Email]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

Intrebari:
1.oare ce are zebra ca are burta umflata si putin alba(nu are gris sigur..pt ca stiu cum arata) si sta in spatele unei plante.inoata putin in sus, iar apoi se lasa moale si cade icnet,incet jos...ce poate avea?
2.unul din scalari(femela) are "creasta" aceea de sus despicata(pe inaltime) pe la mijloc
3.in locul neonului pe care il am(15 w)) ar merge sa pun altul de putere mai mare??adica lumineaza sau trebuie automat alt capac??(nu ma pricep la electrobica)
4.cam cat m-ar costa (daca as da toti pestii) urmatorul lucru:sa iau substrat pentru plante si cateva plante...acolo sa nu se mai vada cat de cat filtrul?
5.radacina sau creanga de la ce pom/copac ar merge sa bag in acvariu asa ca decor??
6.ar merge sa imi iau 5 neoni ,4 corydoar,4tetrazona si 5 rasbora?

[Email] [WWW] [Yahoo!]
iustin
Junior member

IP:

salut
cine ma poate ajuta si pe mine cu cv??
vreau sa imi fac un acvariu in care sa tin pesti marini.
daca poate cineva sa imi spuna cam cat de mare trebuie sa fie acvariu si cam ce mi-ar trebuie in el ( pompe filtre etc)? si ce treb sa fac sa mearga bine pestisorii?
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Iustin, una la mana esti pe topicul altcuiva. Doi la mana, treci pe la rubrica "Despre noi" si prezinta-te asa cum face toata lumea. Apoi deschide-ti un topic la sectiunea respectiva.

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

@clopotel
3.in locul neonului pe care il am(15 w)) ar merge sa pun altul de putere mai mare??adica lumineaza sau trebuie automat alt capac??(nu ma pricep la electrobica)
In general un neon cu cat este mai puternic cu atat este mai lung. Uite articolul pe forum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page

4.cam cat m-ar costa (daca as da toti pestii) urmatorul lucru:sa iau substrat pentru plante si cateva plante...acolo sa nu se mai vada cat de cat filtrul?
Un pachet de Florapol este pana in 15 lei. Plantele .... vezi ce iti place si ce gasesti. Insa nu te arunca la specii pretentioase din prima.

5.radacina sau creanga de la ce pom/copac ar merge sa bag in acvariu asa ca decor??
Nu rasinoase (brad, molid, pin ..etc.)! Incearca crengi/radacini de prun/plop/ salcie. Lemnul insa trebuie preparat. Gasesti pe forum cum se face.

6.ar merge sa imi iau 5 neoni ,4 corydoar,4tetrazona si 5 rasbora?
Nu vrei tu sa ciclezi acvariul ala mai intai ? Si eventual sa incerci cu pesti mai putini, mai putin pretentiosi si eventual si compatibili ?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/10/2010 14:25:39

[Email]
clopotel
Member
[Avatar]

IP:

inca o problema aparuta in timpul igienizarii acvariului: am scapat incalzitorul pe jos si avea o chestie gri inauntar(ca un fel de carbune) si s-a crapat(dar doar aia dinauntru,sticla e inca intacta.Intrebarea mea este:mai functioneaza incalzitorul oare?ca nu vreau sa risc bagandu-l in acvariu

[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Igienizare sa intelegem ca ai schimbat o parte din apa? Ce cauta atunci incalzitorul afara? Era asa murdar incat trebuia spalat? E posibil sa nu iti mai mearga daca ai spart ceva din el. NU il mai scoate pe viitor, pe asta sau pe cel pe care e posibil sa fie nevoie sa il cumperi. Il scoti din priza pe perioada schimbului de apa, apoi ii dai drumul la loc dupa ce ai pus apa si el e cu totul sub apa (in caz ca e incalzitor full submersible-care sta cu tot sub apa, inclusiv capacelul). Si fii mai atent cu acvariul !!!

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: