[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
apa tulbure  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

salutare ! am reamenajat acvariul si s`a facut apa tulbure... am dat filtrul mai incet in speranta ca misca apa mai putin dar nimic au trecut decat 26-27 de ore de la reamanejare dar nicio schimbare, tot asa e. am schimbat si vreo 6 litrii de apa dar nimic :-?? are vreo importanta daca las filtru la maxim sau la minim ?am si un cooler deasupra apei influenteaza cu ceva ?
mai am o nelamurire ) daca las filtru la minim adica sa bage putin oxigen , practic se acumuleaza mai mult co2 si ajuta plantele ?
o poza cu acvariul(stiu ca nu e cine stie ce dar macar vedeti despre ce e vorba )
[Thumb - Image2130.jpg]

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/05/2010 17:13:22
Messages: 953
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Salut. Cati litri are acvariul? Acvariul si-a facut ciclarea?

Daca acvariul este ciclat, as lasa pe maxim filtrul ca sa adune mizeriile. Eu am deranjat substratul acum cateva zile si mi-a facut apa tulbure rau. Am schimbat aprox 30% apa din capacitatea neta (cate apa intra efectiv in acvariu), lasat la maxim filtrul si a doua zi am schimbat iar vreo 20% apa, si in apa schimbata am clatit f usor filtrul, dat cu degetul fin pe el sa iasa noroiul. Deci nu l-am stors sub nici o forma, doar clatit si frecat usor la exterior.

Daca inca nu s-a facut ciclarea acvariului, as lasa lucrurile asa, ca poate este un fenomen normal. In timpul ciclarii si eu am avut apa tulbure in primele zile.

PS Nu ai nici o treaba cu mai putin oxigen rezulta mai mult CO2. Atat oxigenul cat si CO2 stau impreuna si nu se influenteaza direct. Adica: poti avea mult CO2 in apa dar si suficient O2.
CO2 crescut in apa ai doar daca bagi fie din bomba fie din aparatura profi la butelie. Oxigen bagi prin agitarea apei, eventual bulele scoase de filtru. Ideal este sa ai un echilibru, agiti usor supraffat apei si daca ai plante multe bagi si CO2.

PS2 Ce e cu pietrisul ala colorat? smilie De ce nu pui un nisip fin mai apropiat de culoarea naturala - ceva inchis sau crem. Ar arata mult mai bine si mai natural.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/06/2010 11:20:39


Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

nici mie nu`mi place pietrisu care il am acum.... cand mai strang bani iau substrat de la jbl, acvariul este ciclat de vreo luna si ceva
acvariul fara nimic in el are 54 de L acum nu stiu cat are probabil vreo 48
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

mi sa format deasuprea apei numai bule de oxigen care nu se sparg parca ar fii o spuma din ce cauza s`a facut asa si ce pot sa fac ca sa dispara ?
[Email] [Yahoo!]
MoDy
Junior member
[Avatar]

Joined: 17/05/2010 12:44:54
Messages: 83
Location: 1decembrie ,Ilfov
IP:
Offline

Ce substrante ai bagat in apa?
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

ca substrat am decat pietrisu ala albastru, in rest nu am bagat absolut nimic nicio substanta nimic
[Thumb - Image2140.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 15/06/2010 17:38:19

[Email] [Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

Joined: 11/06/2010 16:34:27
Messages: 185
Location: fieni,dambovita
IP:
Offline

ai spalat nisipul inainte sa il pui?ai sifonat vreodata nisipul?
nisipul se sifoneaza,spala,completeaza din cand in cand..
bulele acelea pot fii pungi de gaze(nu stiu sigur in cazul tau..),ce granulatie ai la substrat?
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

io am impresia ca e de la cooler pentru ca pana acum nu mi s`a mai intamplat asa o sa incerc cu niste schimburi de apa
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 04/03/2009 21:37:03
Messages: 481
Location: calarasi
IP:
Offline

Spuma aceea, bulelele de care spui tu, mai apar si din cauza din cauza nitratilor in exces, e clar ca in acvariul ala ai multe resturi organice in descompunere. Da-le mai putina mancare pestilor, si fa schimburi de apa mai dese . Ca sa iti spun de niste teste probabil ca iti cer prea mult. Las-o mai moale cu mancarea!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

Joined: 23/04/2010 11:03:41
Messages: 234
Location: Suceava
IP:
Offline

Bule de care zici tu am vazut si eu in acvariu la mine, dar numai in momentul cand mai aspir substratul sau mai umblu la plante(mai pun cate ceva). Iar in legatura cu apa tulbure, am avut si eu pentru ca am transportat acvariul si am fost nevoit sa pun toata apa in recipiente pana la destinatie, iar in momentul in care am umplut acvariul apa era foarte tulbure, insa dupa cateva ore de functionare, si-a revenit.
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

nu stiu ce sa mai fac apa tot tulbure a ramas, am schimbat 50% din apa am pus si easy balance de la tetra si nimic iar s`a facut apa tulbure rau . Poate sa fie apa tulbure din cauza buturugii care am puso ? habar n`am ce fel de lemn e am luato de la cineva ,era neagra toata din cauza algelor am fierto am dat cu peria pe ea porma am fierto iar si am puso in acvariu. sa incerc sa schimb iar 50% din apa si sa scot buturuga ? Pe peretii acvariului s`au lipit firisoare usor verzui poate si din cauza ca decand am pus buturuga ancistrusii stau lipiti toata ziua de ea :-?? numai am idei ce sa fac , spuneti`mi voi va rog
[Email] [Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

Joined: 23/04/2010 11:03:41
Messages: 234
Location: Suceava
IP:
Offline

Din ce am mai citit pe acest forum, stiu ca o buturuga se fierbe foarte mult, adica pana cand nu mai iese nici o culoare din ea si se mai schimba si apa in care fierbe.
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

tot mai iesea culoare maronie dar am crezut ca e destul pentru ca m`am gandit ca a mai fost fiarta inainte de cel de la care am luato... eu am fierto doar ca sa omor bacteriile si sa numai fie asa neagra
[Email] [Yahoo!]
providra18
Member
[Avatar]

Joined: 23/04/2010 11:03:41
Messages: 234
Location: Suceava
IP:
Offline

Pai se fierbe foarte foarte bine. Baietii spuneau ca ar trebui sa fiarba cam 6 ore ca sa iasa toata culoarea.
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 04/03/2009 21:37:03
Messages: 481
Location: calarasi
IP:
Offline

problema asta cu buturuga am avut-o toti, uite ce s-a discutat aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7814.page

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

m`a aburit ultimu comment care l`a dat rebbela ma gandeam sa o mai fierb de 3 ori cum ai facut tu odata cu sare si de 2 ori dupa dar ea a zis ca trebuie lasata 2 saptamani sa iasa sarea din buturuga :o deci cum fac ? o fierb cat mai mult ?
[Email] [Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

Joined: 11/06/2010 16:34:27
Messages: 185
Location: fieni,dambovita
IP:
Offline

fierbe pana cand apa e mai clara..vreo 6 ore si e ok
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com