[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
curge apa din Juwel?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De vreo doua zile , cand vin acasa gasesc apa de jur imprejurul bazei acvariului meu Juwel 80. Nu am luat in seama prea tare pana ina treia zi( am zis ca o fi de la schimbul apei, oi fi varsat eu ). Mi-a stat ceasul fratilor! ( inima), zic: na pi dreaq, s-a fisurat bazinul . Dupa multe investigatii cu lanterna, am gasit buba: bulele de aer create de piatra de aer, cand ies afara din apa, stropesc interiorul capacului iar apa de pe acesta se curge spre marginea lui care este in afara perimetrului format de geamul acvariului. Apa se scurge pe exteriorul bazinului si se aduna la baza acestuia , normal! usurare! nu e spart acvariul, sau, cum ma gandeam eu, sa fi cedat lipiturile , nuuuu . Cine a mai avut problema asta si cum a indepartat-o? Stiu ca si la Juwel-ul de 54 pateam la fel, deci ma astept de la cei cu acest tip de acvariu la un raspuns .

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

popey wrote:Cine a mai avut problema asta si cum a indepartat-o? Stiu ca si la Juwel-ul de 54 pateam la fel, deci ma astept de la cei cu acest tip de acvariu la un raspuns .

N-am Juwel, da' tot ma bag.
Raspunsul l-ai dat singur. Problema a fost rezolvata prin idepartarea pietrei de aer. Scoate-o, n-ai nevoie de dea, daca faci cu returul filtrului un pic de valuri la suprafata apei. Piatra aia de aer iti va scoate si CO2-ul din apa atunci cand vei baga.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Am avut si eu problema asta la inceputuri cand nu stiam de CO2 si mergea pompa de aer toata ziua. Daca ai un filtru interior care misca cat de cat suprafata apei NU ai nevoie de pompa de aer. Daca-ti place tie totusi bulele de aer, muta bolborositorul mai in interiorul acvariului sau pune mai multe conducte/pietre sa reduca presiunea.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

fishyman wrote:Problema a fost rezolvata prin idepartarea pietrei de aer. Scoate-o, n-ai nevoie de dea, daca faci cu returul filtrului un pic de valuri la suprafata apei.

Nu pot face valuri deoarece am un filtru interior in al carui stut de aer am bagat furtunul de la reactorul de co2 , astfel incat, atunci cand se aduna co2-ul in clopot, filtrul il "arunca "pe refulare inapoi in apa .Datorita acestui fapt , jetul filtrului este indreptat oarecum spre lateral, deci nu am valuri.
alber wrote:Daca ai un filtru interior care misca cat de cat suprafata apei NU ai nevoie de pompa de aer.
Aceeasi explicatie si pentru alber.

[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Ancearca ca pe conturul interior al capacului sa lipesti un cordon continu de silicon cam la 5 mm de zona unde se aseaza pe sticla ,cred ca astfel condensul cand ajunge la silicon va forma picaturi care cad tot an acvariu.
[Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca e o idee buna, s-ar putea sa mearga , va tin la curent .

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nota zece pentru mihai_ghe - ideea lui cu siliconul a functionat, nu mai curge apa din acvariu

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: