[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
INDEX NEVERTEBRATE MARINE (CREVETI, CRABI, PAGURI, MELCI, ARICI, STELE)  XML
Forum Index » Nevertebrate si macroalge
Author Message
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

LYSMATA WURDEMANNI

Nume stiintific: Lysmata wurdemanni
Familie: Crustacee

Descriere: Acest crevete prezinta niste culori frumoase dar mai greu de evidentiat (observat), de obicei de la un roz deschis pana la rosu. Corpul prezinta pe lungime dungi mai inchise la culoare.

Mediul natural: Atlanticul de vest, zona tropica.

Ingrijire: In acvariu: Sunt mai multe feluri de creveti vanduti pe post de Lysmata wurdemanni. Cel din poza de mai jos este cel adevarat si este compatibil cu acvariul recif, nefiind agresiv. Alti creveti vanduti sub acelasi nume pot sa fie daunatori si agresivi in acvariu. Lysmata sunt preponderent nocturni, singuratici, fara un caracter anume. Ceea ce-i face renumiti este faptul ca mananca anemona parazita Aipstasia. (Poza de mai jos prezinta creveti consumand o scoica pe moarte, dar s-ar parea ca nu le deranjeaza sau ataca deloc pe cele sanatoase.)

Dispunere: Par sa fie destul de blanzi si nu deranjeaza ceilalti locuitori ai acvariului (in afara de Aiptasia). Se folosesc de antenele lor lungi pentru a alunga pestii curiosi.
Hrana: Isi petrec noaptea cautand si curatand resturi si vor invata sa iasa si ziua, inmomentul hranirii pentru a-si lua si ei portia, dar vor ramane circumspecti. Mananca orice fel de mancare pe baza de carne. Bineinteles, in cazul in care in acvariu exista Aiptasia, nu trebuie hraniti direct pentru a-i incuraja sa atace si sa manance aceasta anemona nedorita. Exemplarele mai mari sunt mai bune pentru inlaturarea acestei anemone decat cele mai mici.

Rezistenta: Sunt foarte rezistenti. Se pot inmulti usor in acvariu, dar de cele mai multe ori, larvele nu supravietuiesc.

Temperatura: Se aclimatizeaza usor la temperaturi normale de acvariu de recif, intr-un interval 25 - 29C.

Marimea: Lungimea corpului ajunge pana la 5cm, iar antenele sunt de aproximativ aceeasi lungime.
[Thumb - Lysmata-wurdemanii-1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 24/02/2010 16:39:54


Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

PROTULA BISPIRALIS

Hard Tube Coco Worm
(Protula bispiralis)

Grad de dificultate: Dificil
Temperament: Pasnic
Compatibilitatea cu acvariul de recif: Da
Circularea apei: Mica / medie
Plasarea in acvariu: La baza recifului
Parametii apei: 25-27°C, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, salinitate 1.023-1.025
Dimensiunea maxima: 18 cm
Culoare: Portocaliu, roz, rosu, alb, galben
Hranaire: Filtrator
Aditivi necesari: Calciu, magneziu, strontiu, micro-elemente
Origine: Indo-Pacific
Familie: Serpulidae

Hard Tube Coco Worm, este deasemenea cunoscut si sub numele de Hard Tube Feather Duster, Protula Tubeworm, sau Hard Tubeworm. Culoarea acestuia poate fi portocalie, roz, rosie, alba sau galbena. Deasemenea culoarea radiolelor poate fi uniforma sau tarcata. Cei tineri au radiolele duble, iar cei maturi le au in forma de spirala.

Hard Tube Coco Worm isi construieste un tub calcaros cu un diametru de aproximativ 1,5 cm si lung de 13-15 cm pentru asi proteja corpul vulnerabil. In momentul in care este deranjat se retrage cu rapiditate in tub. De obicei isi fixeaza tubul de crevasele pietrelor sau chiar in nisip. Isi foloseste radiolele pentru a filtra planktonul din apa.

Acvariul pentru Coco Worm trebuie sa fie bine echilibrat, sa contina piatra vie si substrat coralifer. Nivelul de calciu (400-450 ppm) si duritatea carbonatilor (8-12 dKH) trebuie sa fie in parametrii optimi pentru a se dezvolta. Nu tolereaza calitatea proasta a apei si nici medicamentatia pe baza de cupru.

Este dificil de tinut in acvariu si necesita phytoplankton si hrana organica lichida.

Eu personal ii tin in urmatorii parametrii: Ca 450 mg/l, dKH 12, salinitate 1,023. Ii hranesc zilnic cu Amino Acid Concentrate, Sponge Power si Color Elements. Saptamanal o fiola de Reef Power si o portie de Phyto Plan.

[Thumb - Coco-Worm-2.jpg]

[Thumb - Coco-Worm-3.jpg]

[Thumb - Coco-Worm.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 25/02/2010 19:25:17


Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

TRIDACNA MAXIMA

Blue Maxima Clam
(Tridacna maxima)

Grad de dificultate: Mediu
Compatibilitatea cu acvariul de recif: Da
Iuminare: Mare
Circularea apei: Medie
Plasarea in acvariu: De la baza recifului pana la mijloc
Parametrii apei: 25-27°C, dKH 8-12, pH 8.1-8.4, salinitate 1.023-1.025
Culoare: Albastru sau mov
Hranire: Filtrator
Aditivi necesari: Calciu, Micro-elemente
Origine: Indo-Pacific
Familie: Tridacnidae

Maxima Clam este cunoscuta si sub numele de Great Clam sau Rugosa Clam. Se gaseste in diferite culori si texturi, Tridacna Maxima avand cea mai larga paleta de culori si nuante coparativ cu alte specii de Tridacne. Ca si alte Tridacne, aceasta se agata singura de reciful de corali. Poate fi plasata in substrat insa nu la fel de adanc ca T. Crocea. Deasemenea se poate fi plasata direct pe una din pietrele recifului unde se va fixa singura prin propriile filamente. Asadar prima plasare in acvariu poate fi considerata permanenta pentru ca de cele mai multe ori nu va migra din acel loc.

Tridacna Maxima este poate cea mai usor de recunoscut specie datorita frumusetii si a coloritului intens. Poate creste pana la 30 cm. In ocean scoicile traiesc la un loc in colonii mari.

In acvariu Tridacna Maxima necesita multa lumina, un nivel al calciului de minim 280 mg/L, insa prefara 400-480 mg/L, deasemenea nivelul de strontium si iod trebuie sa fie unul ridicat. Toate Tridacnele necesita hrana speciala pentru filtratori mai ales cand sunt mici. Se pot hrani cu Sponge Power, Marine Snow, Plancto.

Pana acum am avut rezultate bune cu Tridacnele, una dintre ele avand mai mult de 1,5 ani de cand se afla in acvariul nostru. Este important sa nu intre in contact direct cu coralii si deasemenea sa evitam a pune in acvariu pesti ce o pot ataca.

Un scurt film cu una din Tridacne si in imediat si poze.This message was edited 5 times. Last update was at 28/02/2010 14:24:06


Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Poze. Va rog sa uniti ultimele doua posturi de cel cu Tridacna.
[Thumb - 26.jpg]

[Thumb - 29.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 27/02/2010 14:53:38


Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 08/08/2002 04:30:55
Messages: 1728
Location: Bucuresti
IP:
Offline

ACROPORA SP. (BLUE)

Acropora sp.
(Blue Acropora)

Grad de dificultate: Ridicat
Compatibilitatea cu acvariul de recif: Da
Iuminare: Mare
Circularea apei: Puternica
Plasarea in acvariu: Sub lumina
Parametrii apei: 25-27°C, dKH 8-12, pH 8.1-8.2, salinitate 1.023-1.025
Culoare: Albastru, mov
Aditivi necesari: Calciu, Strontiu, Micro-elemente
Origine: Fiji
Familie: Acroporidae
Marimea polipilor: SPS - Small Polyp Stony

Blue Acropora este o specie frumoasa cu diferite culori de la albastru uniform pana la diferite nuante de mov. Acest coral va da un plus de culoare acvariului.

Sunt multe specii diferite de Acropora cu diferite forme de crestere. Cea mai comuna forma este cu ramuri scurte si compacte.

Conditiile ideale pentru Acropora pot fi oferite in bazine bine echilibrate, iluminate puternic de preferinta cu metal halide. In acvariile iluminate cu T5-uri trebuie plasata cat mai sus.
In conditii ideale Acropora are o rata de crestere mult mai rapida decat a multor alti corali ce-i gasim in acvarii.
Pentru a mari rata de crestere este importanta mentinere valorii pH-ului, KH-ului si a calciului la un nivel ridicat, iar nivelul fosfatilor si al nitratilor cat mai aproape de zero. Poate fi propagata prin taiere, fragmentele lipite pe pietre vor forma noi colonii.

Acopora prefara in acvariu curentii puternici de apa intermitenti. Un wave-maker si mai mai multe pompe pot asigura acest lucru.

Acropora primeste majoritatea elementelor nutritionale prin fotosinteza, suplimentar se pot aditiona in acvariu diferite tipuri de fitoplancton si zooplankton.

[Thumb - Acropora sp. blue.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/03/2010 15:28:49


Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
 
Forum Index » Nevertebrate si macroalge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com