[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme prin acvarii!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

BettaChuck wrote:
severum777 wrote:
BettaChuck wrote:
severum777 wrote:
moisei wrote:Nu stiu ce sa spun trebuie sa studiez si eu problema ..dar stiu ca scalari au nevoie de spatiu..beta ii place mai mult in acvarii mici gen 15l iar zebrele dupa parerea mea sunt prea simplii...prea urati..in rest dupa gust ...dar uitate si la tabelul de compatibilitate

Betta azi il bagai si acum il scot, se tot cearta cu un scalar, mie imi plac zebrele roz, ac vad ca unul din scalari are 2 puncte albe pe o aripiora , o fi un inceput de gris? Sa pun niste sare in acvariu, preventiv?

Mi-e asa mila de Betta ala al tau...nu te induri sa il lasi intr-un acvariu de 10-15l singur? Il mai chinuiesti mult cu tot felul de combinatii prin acvarii comunitare? Ti-au spus cel putin 4-5 oameni de pe forumul asta sa nu il mai fortezi prin comunitati...parca ziceai ca Guppy stau ascunsi si nu ies decat 3-4 minute pe zi, cand sunt in acvariu cu Betta.Iar ii pui impreuna?Ti s-a spus si ca tetrazonele trebuie sa fie in acvariu "species-only" pentru ca sunt pesti agresivi.Nu inteleg de ce mai intrebi daca oricum nu iei in considerare ce ti se spune?

Iti bati joc de mine? Unde am spus ca guppy stau ascunsi? Tetrazonele se tin cu labeo, gurami, ancistrusi, SAE , macropodus ,am cautat de mi s-a urat acvarii biotop asiatice , iar combinatiile cam astea erau, cand vad cu ochii mei ca merg, de ce sa nu-i combin ? intrebarea nu era pusa de mine, m-a rugat un prieten sa postez, inca imi place ideea de acvariu asiatic, iti arat video cu fiecare acvariu, sa vezi ca betta sta cu guppy , iar tetrazonele cu gurami, labeo ...

Nu si imi pare rau daca te-am suparat, uite aici topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36188.page Ai zis initial ca Guppy stau dupa filtru si ies doar cateva minute si dupa ai zis ca Guppy il streseaza pe Betta.N-am vrut sa ma cert cu tine, am zis sa fac totusi o ultima incercare pentru Betta ala al tau, poate totusi te conving sa il lasi singur.E ultima oara, promit ca nu mai zic nimic, oricum nu iti schimb parerea.

Gata, vad, ma refeream la betta, nu la guppy, imi aduc perfect aminte, betta de cand il am a stat 2 zile intr-un acvariu, l-am bagat cu guppy, iar acum a stat cateva ore cu scalari, si e la loc cu guppy. De ce sa-l chinui in 15 litri cand are 60 de litri pentru el?
A fost greseala mea de exprimare, guppy stau ascunsi doar cand nasc sau mor , totusi e logic ca de betta vorbeam.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Scuze ca ma amestec dar am si eu betta si il tin cu scalari,tetra black,neoni,si inca ceva pesti si nu e stresat deloc.Betta nu are nimic daca sta cu alti pesti ..

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Off, unde le mai bag? 4 acvarii, trebuie sa reduc din ele, sa-l fac pe asta de 81 de litri cu asiatici, pe asta cu scalari, si as mai fi vrut doar unul mic pentru un betta si 3-4 guppy de 30 de litri , dar ori fac 2 ori vad pe unde mai bag guppy frumos, sa nu mai zic ca mai raman cu multe acvarii goale
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Scalarul nu mai are gris, sper doar sa nu se raspandeasca, ca are pesti unde sa se duca. Plantele am sa le las asa, poate dispar algele in timp. Cat despre carasi nu stiu cu ce sa-i hranesc( ceva care sa fie ieftin, vizibil pentru pesti, si sa se scufunde ) Granulele pentru pesti de iaz, afecteaza cu ceva pestii? Mentionez ca toate granulele incercate de mine plutesc.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu are pe moment...bacteria ce o fi ea cade pe nisip,unde se inmulteste si iar se pune pe un peste.Fara solutii speciale nu cred ca scapi.Acum poate ma insel si scapi ieftin.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Nu are pe moment...bacteria ce o fi ea cade pe nisip,unde se inmulteste si iar se pune pe un peste.Fara solutii speciale nu cred ca scapi.Acum poate ma insel si scapi ieftin.

Nu cred ca o sa se raspandeasca, temperatura este de 29°C, iar preventiv pot sa bag putina sare, schimburile de apa sunt dese, iar salinitatea o sa scada repede si treptat, iar tot treptat o sa o si pun in acvariu.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu ai incalzitor?eu am 30 grade fara..asa arata termometrul.Ar fi ok sa previ cu sare si ridicarea tenperaturi.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2016 17:17:28

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Tu cata sare ai bagat? Eu cata sa bag, preventiv? Am înc?lzitor de 200W

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2016 17:22:44

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:Tu cata sare ai bagat? Eu cata sa bag, preventiv? Am înc?lzitor de 200W

Eu am bagat trei-patru linguri de sare(linguri dalea mari de ciorba) si costapur cat trebuie.
La mine de 4 zile este 30 grade constant,fara incalzitor.Acum imi dau seama ca el nu avea ce incalzi.In acvariul ala mic se incalzea foarte repede si normal ca se oprea toate astea au efect,parca toti se vindeca.Ramireza a fost tinuta in acvariu la limita,am pus sare peste cat trebuia din greseala dar uite ca se face din ce in ce mai bine,acum o tin la comum ca-i vindec pe toti in acvariul mare.

This message was edited 3 times. Last update was at 07/03/2016 17:32:42

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Normal se pune o lingurita la 1,5 litri.Dar eu am supra-solicitat.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Normal se pune o lingurita la 1,5 litri.Dar eu am supra-solicitat.

Te-ai gandit ca daca pui prea mult ,sistemul imunitar al pestilor este afectat de salinitatea ridicata?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:
Larva450 wrote:Normal se pune o lingurita la 1,5 litri.Dar eu am supra-solicitat.

Te-ai gandit ca daca pui prea mult ,sistemul imunitar al pestilor este afectat de salinitatea ridicata?

La ramirez am pus fara sa stiu prea multe...in acvariul mare 3 linguri mari este neobservabil.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Sare de mare, nu? Ma duc sa pun si eu niste sare in al meu, al meu are , teoretic 150 de litri net, mi se pare mult o lingurita la 1,5 litri, am sa pun 2 , maxim 3 .tot ajuta la ceva.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:
severum777 wrote:Tu cata sare ai bagat? Eu cata sa bag, preventiv? Am înc?lzitor de 200W

Eu am bagat trei-patru linguri de sare(linguri dalea mari de ciorba) si costapur cat trebuie.
La mine de 4 zile este 30 grade constant,fara incalzitor.Acum imi dau seama ca el nu avea ce incalzi.In acvariul ala mic se incalzea foarte repede si normal ca se oprea toate astea au efect,parca toti se vindeca.Ramireza a fost tinuta in acvariu la limita,am pus sare peste cat trebuia din greseala dar uite ca se face din ce in ce mai bine,acum o tin la comum ca-i vindec pe toti in acvariul mare.

Bafta cu pestii!
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Astept un raspuns referitor la dieta carasilor.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Scuze era 1 lingurita la 5 litri.Mersi la fel.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/03/2016 18:42:01

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Scuze era 1 lingurita la 5 litri.Mersi la fel.

Tot mi se pare mult, am pus cam 2-3 linguri, treptat ,dizolvate in apa scoasa din acvariu, cau 1 litru.
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

E ok si asa.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai raman cu o ultima intrebare deocamdata, Cu ce pot hranii carasii sanatos si sa fie ceva ce se scufunda, dar sa fie vizibil si o granulatie destul de maricica, pot incerca furaje de pasari, am vazut la o pastravarie su de acolo am idea.
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:Mai raman cu o ultima intrebare deocamdata, Cu ce pot hranii carasii sanatos si sa fie ceva ce se scufunda, dar sa fie vizibil si o granulatie destul de maricica, pot incerca furaje de pasari, am vazut la o pastravarie su de acolo am idea.

Dubioasa intrebare. Citeste ce au scris colegii in topicul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/36376.page
Postarile cu numerele 2 si 3 sunt de retinut. Mai ales numarul 2

Mama prostilor e mereu gravida!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: