[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
200 litri Ciclide Malawi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2129
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

si din nou ajungem la RESUN 2500) eu pt a renunta la pompe de aer,pompe de valuri,etc,am taiat 15 cm de furtun,si l.am conectat in duza de evacuare.distanta dintre ea si suprafata apei,plus debitul puternic si furtunul scurt,au permis bulelor sa iasa ca un taifun.am conectat ambele rezerve cilindrice si am creeat astfel un turn cilindric de filtrare din substrat pana aproape de luciul apei,ceea ce pentru mine suna extraordinar,chiar daca ia putin din "ecranul" acvariului,insa la tine ar fi super,caci ciclidele s.ar juca in jurul cilindrului.bio ballsurile alea sunt bune pentru filtrarea mecanicaa bruta,insa eu am umplut ambele rezerve cu bile ceramice,si debitul filtrului nu a fost deloc sesizabil afectat.vezi sa conectezi la rotor partea care are maner reglabil pt debit,pt a pune si cotul acela de90 de grade cu inca un burete din acela simplu care costa maxim 8-9 lei.in maniera asta,filtrarea va fi mega eficienta.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

paradoxx wrote:si din nou ajungem la RESUN 2500) eu pt a renunta la pompe de aer,pompe de valuri,etc,am taiat 15 cm de furtun,si l.am conectat in duza de evacuare.distanta dintre ea si suprafata apei,plus debitul puternic si furtunul scurt,au permis bulelor sa iasa ca un taifun.am conectat ambele rezerve cilindrice si am creeat astfel un turn cilindric de filtrare din substrat pana aproape de luciul apei,ceea ce pentru mine suna extraordinar,chiar daca ia putin din "ecranul" acvariului,insa la tine ar fi super,caci ciclidele s.ar juca in jurul cilindrului.bio ballsurile alea sunt bune pentru filtrarea mecanicaa bruta,insa eu am umplut ambele rezerve cu bile ceramice,si debitul filtrului nu a fost deloc sesizabil afectat.vezi sa conectezi la rotor partea care are maner reglabil pt debit,pt a pune si cotul acela de90 de grade cu inca un burete din acela simplu care costa maxim 8-9 lei.in maniera asta,filtrarea va fi mega eficienta.


Lumineaza-ma te rog cum montez si ce ?
[Thumb - 2014-09-11 17.03.04.jpg]


http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
kazaku
Senior member
[Avatar]

Joined: 25/01/2014 19:20:48
Messages: 673
Location: Bucuresti - Drumul Taberei - Romancierilor
IP:
Offline

2 cu 1 si 4 cu 2. Furtunul e pt bule de aer, iar tu nu ai nevoie de bule.

0771 496 835 Lucian
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

Pestii sunt ok
Apa este limpede
Resun-ul 2500 isi face treaba ( recomand ) insa putin cam zgomotos

[Thumb - photoeffect_1410882682236.jpg]


http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

[Thumb - photoeffect_1410882460074.jpg]


http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2129
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

fa-mi o poza cu filtrul,cum l-ai montat in final..

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

paradoxx wrote:fa-mi o poza cu filtrul,cum l-ai montat in final..

Ok dar pe seara

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2129
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

vezi ca zgomotul poate fi si de la bagarea bio-balls-urilor daca inca le ai ,cateodata nu se aranjeaza bine inauntru,si vibreaza rau de tot in interior,si se aude aiurea.dar daca umbli putin la ele si le rearanjezi in tub,va fi ok.oricum,la debitul ce il arunca,e si normal sa faca zgomot.e forta bruta.

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

paradoxx wrote:vezi ca zgomotul poate fi si de la bagarea bio-balls-urilor daca inca le ai ,cateodata nu se aranjeaza bine inauntru,si vibreaza rau de tot in interior,si se aude aiurea.dar daca umbli putin la ele si le rearanjezi in tub,va fi ok.oricum,la debitul ce il arunca,e si normal sa faca zgomot.e forta bruta.


Da am lasat bio-balls-urile, insa la primul spalat al filtrului extern o sa scot putin siporax si înlocui bio-balls-urile

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

paradoxx wrote:fa-mi o poza cu filtrul,cum l-ai montat in final..

[Thumb - 2014-09-16_20.45.13.jpg]


http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2129
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

foarte bine Pe cotul acela la 90 de grade,mai potiadauga un burete simplu

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

paradoxx wrote:foarte bine Pe cotul acela la 90 de grade,mai potiadauga un burete simplu

Ok dar care este treaba cu buretele pus pe evacuare ?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2129
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

hmmm...pai,de exemplu eu am avut kuhli din aceia...si...le placea curentul,si de frica sa nu intre in "sucitoarea" de la filtru,am pus burete,gandindu-ma ca voi fi ajutat astfel: buretele mai stopeaza din debitul celei de-a 2 iesire,astfel ca apa iasa mai tare pe o singura iesire,creand un curent mai puternic ,rotind apa mai bine(iesirea e indreptata spre geamul din spate)si 2: buretele retine diferite chestii din acvariu,care in timp devin chestii bune de rontait pt melci,ancistrusi si nu numai a

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

paradoxx wrote:hmmm...pai,de exemplu eu am avut kuhli din aceia...si...le placea curentul,si de frica sa nu intre in "sucitoarea" de la filtru,am pus burete,gandindu-ma ca voi fi ajutat astfel: buretele mai stopeaza din debitul celei de-a 2 iesire,astfel ca apa iasa mai tare pe o singura iesire,creand un curent mai puternic ,rotind apa mai bine(iesirea e indreptata spre geamul din spate)si 2: buretele retine diferite chestii din acvariu,care in timp devin chestii bune de rontait pt melci,ancistrusi si nu numai a


Ok mersi de info

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
paradoxx
Ultrahigh member
[Avatar]

Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 2129
Location: Dr tr severin/ Brad-Hunedoara
IP:
Offline

oricand si era sa uit:frumoase exemplare,sa iti creasca si traiasca frumos.acvariul a iesit superb.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/09/2014 09:49:56


Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

Sfat

Ieri am intrat in posesia unui tub de 600 grame Seachem Malawi/Victoria Buffer
pe instructiuni scrie ca pentru a creste duritate si ph a se introduce 5 grame pt 40 - 80 litri de apa .. ok ( cum masor 5 grame cat inseamna treaba asta ca nu as vrea sa cumpar cantar de gramaj )
si a doua chestie... totodata se precizeaza ca pentru o performanta maxima a produsului este bine ca buffe-rul sa fie dizolvat inainte in apa de osmoza sau distilata ... intrebarea mea [b] neavand apa de osmoza si apa distilata pot dizolva cantitatea de buffer in apa plata ?


multumesc



http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

introducerea buffu-rului este cel mai bine sa fie introdus la schimbul de apa - o data de doua ori'/ luna
avand in vedere sa schimb apa abia duminica , stau pana atunci sa introduce buff-urul sau pot sa introduce acum si mai introduce o data peste 2 saptamani !?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

nu am precizat : ph la mine este aproximativ 7.2

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 873
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Se dizolva in orice apa,stiu un ciclidar renumit care il pune direct in acvariu,dar al lui are 1 t.
Ph-ul nu-i foarte mic pentru Malawi,mergea si asa,daca il mentii stabil.
Bagi ridicatorul de ph la fiecare schimb de apa,asa ar fi cel mai bine.
5 grame ar veni cam o lingurita de bebe cu varf !
Cel mai bine pui,stai sa se dizolve si masori ph-ul,iar cand iti convine ce ph ai,nu mai pui,apoi stabilesti ce doza ai introdus pentru a obtine valoarea dorita,sa nu stai sa masori ph-ul mereu.
Repet,nu ai nevoie de el neaparat la malawi si victoria la ph-ul tau,numai daca vrei sa treci la nivelul urmator pe Tanganiyka,lor le trebuie mai mult 8-8.5 sau 9 ph-ul.
Horia
Senior member

Joined: 11/11/2013 17:15:04
Messages: 544
Location: Targoviste
IP:
Offline

adiacvaristu60 wrote:Se dizolva in orice apa,stiu un ciclidar renumit care il pune direct in acvariu,dar al lui are 1 t.
Ph-ul nu-i foarte mic pentru Malawi,mergea si asa,daca il mentii stabil.
Bagi ridicatorul de ph la fiecare schimb de apa,asa ar fi cel mai bine.
5 grame ar veni cam o lingurita de bebe cu varf !
Cel mai bine pui,stai sa se dizolve si masori ph-ul,iar cand iti convine ce ph ai,nu mai pui,apoi stabilesti ce doza ai introdus pentru a obtine valoarea dorita,sa nu stai sa masori ph-ul mereu.
Repet,nu ai nevoie de el neaparat la malawi si victoria la ph-ul tau,numai daca vrei sa treci la nivelul urmator pe Tanganiyka,lor le trebuie mai mult 8-8.5 sau 9 ph-ul.


Multumesc

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Cichlidae
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com