Porcu wrote:
Si eu sustin varianta cu trei tuburi roz si unu' alb .
L-am trecut pe lista. Cand vor fi finante disponibile pentru acvariu, il iau. Imi stau si reflectoarele alea pe scafarlie...ma enerveaza ca nu le am
Porcu wrote:
Rotala macrandra
Daca Prea Maritul e multumit de ele, ma simt implinit
narcis wrote:Incet, incet, incep sa se miste lucrurile, apar si semne ca plantele au ce vor. La cat ai ajuns cu aditia de po4 acum si la ce valoare ai ph'ul?
Da, plantele par sa fie din ce in ce mai multumite N-am testat inca PO4, urmeaza maine seara sa-l testez. Am trecut la 3 ml de PO4 separat aditionat/zi. Voi creste la 4 ml. Recunosc ca tot n-am calculat cat trebuie Oricum, am sa vad ce zice testul.
This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2012 15:42:42
In seara asta am refacut testele de apa.
Se dau urmatoarele date:
- kH = 8 . A scazut un grad. Sigurul lucru ce imi vine in minte ca un motiv e ca vinerea trecuta mi-a venit aspiratorul comandat si am aspirat putin substrat, scotand ceva praf de manado care a scapat la spalare. Altfel, nu-mi explic.
- NO3 = aproape 5 ppm, insa sub valoarea asta. Deci a scazut fata de saptamana trecuta. Careva sa zica masa de plante a crescut, plus noile aditii si astfel isi spun cuvantul. Totusi nu cred ca voi creste doza de PPS, urmeaza sa aduc pestii saptamana care vine cred si vad dupa asta cum stau cu NO3-ul.
- Fe = 0.05 ppm . Fata de 0.2 ppm saptamana trecuta. Pogostemul cred ca are ceva de zis in treaba asta, poate si faptul ca macrandrele si-au dat drumul si halesc mai mult. De asemenea, am trecut pe alta sticla de ferropol, mi se pare ca-i ceva mai deschis la culoare...desi pana la urma, tot ferropol e, nu cred ca are alte concentratii in el, nu face sens.
La amandoi parametri ma gandesc si la faptul ca am marit intensitatea luminii si astfel plantele tureaza mai tare.
- PO4 = intre 0.1 si 0.2 (poate ceva mai mult spre 0.2) . Deci in crestere. Raman pentru moment la 4 ml aditie suplimentara pana aduc pestii sa vad cat creste NO3-ul.
Cam asa stau acum cu valorile nutrientilor in apa.
Asa la prima vedere kH-ul e normal sa scada (CO2, etc), No3 e perfect, Fe e cam mititel (ar trebui pe la 0.1ppm) deci as creste doza de Fe. Po4 nu stiu ce sa zic, deocamdata am reflexul de marin sa zic ca e foarte mare dar probabil e normal.
kH-ul a fost 7, dupa a crescut la 9 (am pus-o pe seamana manado-ului, caci la robinet e 6) si acum e 8 (dupa ce am scos acel praf de ziceam)...
NO3-ul vreau sa-l duc la 10 ppm. PO4 nu e mare, vreau sa-l duc la 1. Insa "de mana" cu NO3-ul, caci din cate stiu trebuie un echilibru intre ei.
Fe-ul da, e cam mic, a scazut mult de saptamana trecuta. Voi mari doza de ferropol.
HC-ul creste, adica pernutele sunt mai infoiate si intinde firicele in lateral Perleaza, nu in stil mare, dar o face, deci e multumit (apropos, mi-a promis cineva ca imi mai trimite putintel HC , astept cu nerabdare. il voi planta de data asta in buchetele mai mici). Pogostemon-ul imi pare ca si el creste si ma bucur ca e tot verde, nu a ingalbenit nicio frunza.
Si pentru ca stiu ca o poza face cat o mie de cuvinte si toti vrem poze intr-un jurnal, uite ca mai pun vreo doua-trei
Rotala rotundifolia...pe cat e de planta easy, daca ii faci pe plac e absolut superba...o minunatie de planta
Vinerea asta la curatenia saptamanala cred ca trag si o tunsoare scurta didiplis-ului. Am citit trebuie frezata scurta din cand in cand pentru ca tulpinile se supara repede in lipsa luminii si se necrozeaza (si am observat-o in setup-ul trecut). Asa ca, desi poate as mai putea astepta o saptamana (caci mai are cativa cm pana la suprafata), cred ca am sa o tund totusi.
This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2012 00:02:32
HC-ul arata bestial iar Pogostemonul cred ca se va inalta dupa cum vad ca sta cu frunzele.
Am vazut in filmul acela cu pogo in mediul lui natural, e un verde inchis, tulpina e aproape ca inexistenta si frunzele stau orizontal aproape lipite pe piatra.
La mine (si in alte poze pe net) pare ca sta cu frunzele in sus si se inalta.
In 2 saptamani maxim va trebui sa tunzi HC-ul. Sunt invidios ca perleaza la tine, la mine doar cand schimb apa da un pic de oxigen (perlarea falsa) dar nu in timp ce merge.
Multumesc Iulian Ma tenteaza foarte tare sa mai cobor un pic lampa, cativa cm Dar deocamdata las asa. Intai sa ajung la 4 neoane full-time.
Pogo, din ce am vazut pe la altii in acvariu, tot asa creste, in sus...In filmuletul ala de zici tu poate nu creste in sus caci paraurile au apa putin adanca si ar iesi afara...zic si eu
Sunt curios cati nervi imi voi face cand voi tunde HC-ul Si mi-e greu sa-mi dau seama cum voi reusi sa plantez moatele ce le tund...
This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2012 00:22:32
De vreo 2 zile vad ca unele pernute de HC incep sa iasa din substrat si le gasesc plutind...si ma cam enerveaza.
Mama lui de manado ca e prea usurel. Cred ca o rezolvare era sa pun de la inceput HC ul in bucati mai mici si nu cred ca mai "trageau" in sus cu asa "forta"...daca le mai gasesc plutind, cred ca asa voi face...
Botezul HC se apropie. Oare ai curenti prea mari acolo jos ?
Pe de o parte insa e bine sa-i ai mari, am descoperit din gresala - am curatat spraybar-ul si montat sa bata un pic mai in jos, si HC-ul a reactionat pozitiv (de mult). Acum am grija sa aibe mereu curenti de apa.
Le poti planta si in asa fel incat sa ramana cateva frunzulite afara, o sa o ia mai greu din loc, dar stau mai bine prinse.
Mie mi-e greu cand tund pe margini (spre pietre, spre geam) caci nu e asa bine ancorat HC-ul si daca tragi un piiic de tot, se ridica. Am quartz intert deasupra Deponit Mix, cred ca e mai greu decat Manado totusi.
Cred ca avantajul cu a le desface in bucati mici mici de chinez e ca atunci poti sa le tragi radacinile in jos un pic (la fiecare "smoc") si sa le infigi mai adanc - altfel, nu prea ai cum sa adancesti toata bucata.
Foarte reusit setup-ul.Imi pare rau ca am ratat ocazia de a prelua vechiul acvariu de la donatii.Sunt sigur ca o sa evolueze superb.Ape limpezi si urmarim evolutia!!
Vad ca merge bine treaba. Ca sa nu-ti mai "sara" HC-ul trebuia sa-l bagi mai adanc. Iese prin substrat nu-i bai. Mi se pare plantat prea la suprafata. Nu-i de mirare ca "evadeaza". Eu zic ca nu-i nevoie sa-ti faci ochi oblici. Doar mai afunda-l un pic cat sa scoata capul la lumina. Desigur, doar tufele care sunt rebele.
P.S: Nu-i fertilizant mai tare, ca codoiul din dotare