[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
salutari din arad  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
olinno
Member

IP:

in primu rand vreau sa va salut pe toti!

am dat de acest forum mai bine de vreo 2 sapt, dar numa acuma am avut timp sa postez si aici . cat despre mine... ma numesc oliver, am 19 ani, si practic acest hobby mai bine de 10 ani insa acuma am inceput sa citesc mai mult despre pesti plante si tot ce apartine de acvariu... cred ca sunt si eu un incepator .

Am un acvariu juwel, 60x40x30, 60L brut.Filtru juwel, incalzitor juwel din kit. neon 2x15W silvania daylight si un power-glo care urmeaza sa fie shimbat. substrat pietris de la balastiera ) ... stiu trebuie schimbat Am 4 scalari (5-6cm), 2 gurami si un angistrus (stiu ca ii suprapopulat, urmeaza sa le vand cateva din ei, daca nu toti si iau alteceva . Despre plante: 1x valisneria spiralis, cabomba, anubias nana, java moss, Lilaeopsis brasiliensis( deaocamdata nu prea cresta... m-am dat seama de ce, pana acuma aveam numa un neon, acuma am 2, si urmeaza sa achizitionez probabil o bomba CO2, decamdata nu-mi permite bugetu butelie ) Eleocharis vivipara, si inva o planta la care nu stiu numele.

asa arata momentan acvariul meu
image

deja asi cere ajutorul vostru... am probleme cu algele... am facut si cateva poze ca sa vedeti despre ce ar fi vorba, nenorocitu ala de angistrus in afara de planta nu mananca nici un fel de alge de care am... :hammer:

nr1.
image

nr2.
image

nr3.

image

nr4.
image

a... si am uitat sa scriu, fertilizanti: Tetra: PlantaMin (dupa cum am inteles ii ca apa de ploaie, o sa trec la jbl, numai in arad nu se gaseste deloc, numa daca comand) Tetra Easy Balance, Si Tetra Algumin dar nu prea isi vad effectu...

astept sfaturile voastre si sper ca o sa ma puteti ajuta
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

salut frumos acvariul am si eu o intrebare scalari se inteleg intre ei ? . Am avut si eu odata 4 scalari formasera perechi si se bateau intre ei . (in cele din urma am scapat de 2 dintre ei , adik una dintre perechi).
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ahh si in legatura cu algele . Am avut si eu dinacelea pe geam le-am indepartat cu o perie cu magneti si am folosit cam aceleasi solutii de la Tetra si nu au mai aparut .
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

pai mai alearga unul pe celalalt dar nu-l musca, dupa cum am inteles sunt teritoriali
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

am incercat cu peria cu magneti dar nimic, nu-l alatura, am incercat si cu o carpa mai fina dar foarte greu se curata ...
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

olinno wrote:pai mai alearga unul pe celalalt dar nu-l musca, dupa cum am inteles sunt teritoriali

eu am renuntat la 2 dintre ei ca se cam ranisera si am preferat sa ii dau unui prieten (o pereche). Cei care ii mai am acum se inteleg bine .
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

olinno wrote:am incercat cu peria cu magneti dar nimic, nu-l alatura, am incercat si cu o carpa mai fina dar foarte greu se curata ...

incearca cu un burete de bucatarie, si dai usor cu partea aspra.
Ai grija sa nu prinzi pietricele intre sticla si burete. Succes
LUPmic
Senior member

IP:

Salut si bune ai venit!!! S-o luam cu inceputul:
1. incearca sa scrii mai "citet"
2.ai dreptate , pietrisul trebuie schimbat
3.pestii sunt multi in volumul de apa detinut
4.anubiasul nu trebuie plantat, ci trebuie prins pe o piatra sau o buturuga, altfel ii putrezesc radacinile
5.cam aceleasi alge le am si eu insa nu pot sa-ti spun cum sa scapi de ele pentru ca nici eu n-am scapat doar le tin ca de cat sub control prin indepartare mecanica si schimb de apa
6.pestele angistrus se numeste defapt Ancistrus
Multa bafta si apa limpede !!
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut, am avut si eu probleme cu algele respective ... pe langa faptul era un dezechilibru in bazin, am reusit sa indepartez cu ajutorul neritinelor si SAE .

Am inlaturat cauza dar nu si motivul .

Ceea ce am observat in postul tau e ca stii ca ai foarte multe probleme/greseli dar nu le rezolvi...

La fel ca si colegul adriancalotescu te voi ruga si eu sa apesi un preview inainte sa postezi si sa arunci un ochi peste text. Stiu ca nu suntem la facultatea de litere, dar mi se pare corect fata de cei care sunt aici sa inteleaga ceea ce vrei sa scrii

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

@ adriancalotescu
4.anubiasul nu trebuie plantat, ci trebuie prins pe o piatra sau o buturuga, altfel ii putrezesc radacinile

in curand o sa-l leg pe o buturuga, dar de cand am nici odata nu mi sa intamplat sa-mi putrezeasca radacina

5.cam aceleasi alge le am si eu insa nu pot sa-ti spun cum sa scapi de ele pentru ca nici eu n-am scapat doar le tin ca de cat sub control prin indepartare mecanica si schimb de apa

cat de cat il tin si eu sub control cresterea algelor, dar vreau sa scap de ele definitiv

@pc.ciprian
Ceea ce am observat in postul tau e ca stii ca ai foarte multe probleme/greseli dar nu le rezolvi...

cand am intrat pe acest forum si am inceput sa citesc mai profund am observat cate greseli am facut...iar acuma ma straduiesc sa le rezolv cat mai repede

- inca nu am avut cui sa le dau pestisorii, sau sa le vand,
- substratul nu am shimbat pt ca nu am avut bani sa iau altul + in arad nu prea se gaseste in petshopuri.
- problema cu neoanele am rezolvat, din fabrica era numai 1 si am mai pus 1
- am schimbat power glo cu floral glo deocamdata
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

Radu.U wrote:
olinno wrote:am incercat cu peria cu magneti dar nimic, nu-l alatura, am incercat si cu o carpa mai fina dar foarte greu se curata ...

incearca cu un burete de bucatarie, si dai usor cu partea aspra.
Ai grija sa nu prinzi pietricele intre sticla si burete. Succes

ms mult am reusit sa-l departez algele de pe sticla acvariului sper sa nu mai apara
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

speri mult :-) ai sa intelegi tu peste 2 luni , ce vreau sa zic
olinno
Member

IP:

am observat ca unul dintre scalarii mei sta intr-un colt al acvariului, singur, nu prea se misca, sau daca nu sta in coltul acvariului se ridica la suprafata apei (nu e mort) si nici nu vrea sa manance... oare ce poate sa aiba???

image
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

il musca ceilalti ? sau il fugaresc ?
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

nu, nu este ranit, nu am vazut sa fie muscat, numa comportamentul sau s-a schimbat... dar de ce... ... nu stiu
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

a murit , din ce cauza nu stiu
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

am aflat pana la urma... erau umflati, am tratat cu metrodinazol, dar era prea tarziu.
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

Saptamana viitore o sa achizitionez o butelie de CO2, parca de 7L. Intrebarea ma este, ce fel de reactor imi recomandati?

Care este mai eficient si dizolva mai CO2 in apa intre un reactor DIY cu un powerhead, sau un microperler? Am mai vazut si reactor de la jbl.

care sunt avantajele si dezavantajele?

Dennerle Micro Perler

JBL ProFlora Taifun difuzor

Papillon Difuzor Ceramic CO2

sau sa-mi fac eu unul dintr-un powerhead? asemanator cu asta
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cel diy poate fi sau deveni zgomotos. Acuma cred ca depinde si de puterea powerhead-ului. Am avut si io, dar l-am "dezafectat". Se adunau multe gaze nedizolvate si incepea sa clipoceasca. Acum il am pe cel de la JBL. Cu o butelie asemanatoare cu a ta, nu ma pot plange de el. Dizolva in proportie de 70% dupa umila mea parere. Dezavantaj-este mare si urat in acvariu. Acum ca mi-am luat filtru extern, voi lua si un reactor extern, sa fac loc in acvariu. Despre difuzoare nu stiu a-ti povesti, nu am, nu am folosit.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

IP:

revin cu un update . am rezolvat problema cu suprapopulatia pestilor
momentan am 1 ancistrus, 11 neoni. sunt putin sau sunt destuli pt acvariu de 60L brut?! imi par cam timizi, stau ascunsi sub plante. inca nu s-au acomodat. le am de ieri... mai intentionez sa cumpar 2 sae daca gasesc in arad.

o sa revin si cu poze noi, am mai schimbat cate ceva in set-up.
speri ca in saptamana asta imi vine si butelia de co2
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: