Author |
Message |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/01/2009 20:40:58
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
Dupa ce am citit de mi-au iesit ochii si am cnsultat un prieten mi-am dat seama ca acvariul meu arata varza.
Tin pesti de foarta multa vreme dar nu ma-m ocupat de ei asa cum arfi trebuit. Nu de mult am primit un acvariu cu pesti cu tot . Acvariul ara aprox. 100 litri si arata naspa. (daca pot pune poza o sa vedeti ). Ma-m gandit sa postezi aici pe forum pt a a vedea si altii cum stau la mine pesti , si ce fel de pesti am in acvariu
|
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/01/2009 20:44:43
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
o mica problema .  nu gasesc cum se pun poze
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/01/2009 20:48:10
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Salut.
Treci o clipa si pe la rubrica "Despre noi", apoi vino urgent cu poze  Si nu te speria daca impresia pe care o vei face nu va fi una foarte placuta. Tine insa cont de un lucru: vei incapea pe mana unor "profesori" in materie care pe cat sunt de drastici, pe atat de multe lucruri te vor invata.
Vino si cu date despre acvariu: filtarare, lumina, substrat, fertilizre (daca este cazul) si tot ce-ti vine tie in minte despre acvariul tau.
Ete colea:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=206
Daca veti considera necesar, lipiti postul asta de cel de mai sus. Multam
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/01/2009 22:29:43
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
dupa ce am sa postez pozele o sa va dati seama despre ce este vorba.
fac o baita la iticu si va scriu mai multe
|
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 00:37:21
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
am reusit sa pun pozele http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
Acvariu are 800x300x410 cred ca restu se vede pe poze
|
|
 |
eugen.popp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 11:47:37
|
eugen.popp
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/146997515494cf9ab6ab3b.jpg)
IP:
|
ideea principala din pozele alea, este ca acvariul nu arata deloc natural, nu arata ca un colt din natura datorita: nisipului vopsit, diverselor decoratiuni din plastic si argila (corabia, roca aia, banca, podul si cochilia  ). Plantele nu imi dau seama daca sunt naturale sau din plastic (nu par a fi dezvoltate natural). Filtrul nu este ascuns dupa plante, algele nu sunt curatate dupa geam.
Alti colegi mai experimentati or sa aiba multe de supus si la compatibilitatea speciilor de pesti si la dimensiunea lor raportat la dimensiunea acvariului.
Inarmeaza-te cu ceva rabdare la critici, sintetizeaza-le si hotaraste-te ce si cum vei face. Din pacate acum e cel mai complet exemplu de asa nu.
|
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 11:55:59
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Alti colegi mai experimentati or sa aiba multe de supus si la compatibilitatea speciilor de pesti si la dimensiunea lor raportat la dimensiunea acvariului
La dimensiunile scrise de tine mie imi rezulta un volum de 96 litri apa. Asta inseamna un acvariu pentru guppy, xipho, neoni, sumatrani, adica pesti mici. Nicidecum Jack Dempsey, papagal, nigrofasciatum si piranha (parca asa vad eu)...si toti par a fi de talie mare. Este tare criminala asocierea asta intr-atata apa. Chiar daca sunt doar 4 pesti, asa cum pare. :redcard: Vinde-i, doneaza-i, sau cumpara-ti un bazinoi de macar 300/400 litri.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 12:01:02
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
Partea buna (daca putem distinge una din toata povestea asta) este ca ai constientizat ca acvariul tau arata exact cum ziceai si tu la inceput.
Trecand peste faptul ca vedem acolo si pesti care ar necesita un bazin mult mai mare si ca ne-ai aratat acvariul ca sa-l faci de ras, spune-ne concret cu ce te putem ajuta.
Sau, reformuland, stiind deja ca nu e bine si presupunand ca vrei sa indrepti asta, spune-ne cam ce ai vrea sa faci in acest sens.
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 12:56:13
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
Am sa iau cu inceputu .
Bine ai calculat in jur de 96 l asa mi-a iesit si mie. Plantele din acvariu sunt plante de plastic pt ca am avut vii dar pestii le-au scos din nisip.
Acest acvariu asa am primit cu acesti pesti inauntru . Ce am avut eu inainte , ma refer la pesti eru 4 scalari si 4-6 sanitari . Atat . Mie imi plac foarte mult scalarii , dar avad faptul ca am primit "toata instalatia "asa am si lasat . Dupa ce am vazut in galerie foto cum arata un acvariu frumos (ceva de genu am avut si eu cand aveam pesti mici )ma-m gandit sa-l renovez . Am degand sa fac din acvariu una afro . am sa renunt la toate plantele alea frumoase din plasic. Mie nu imi plac plantele de plastic dar luand in calcul ca pesti miau scos prima oara tot si era urat am renuntat la ele si am zis ca pun asta ca nu se distrug . Am luat deja nisip (1-2 mm)ca numai din asta am gasit (sper ca e bun) . In weekend ma duc pana la tara si caut ceva pietre frumoase .Pesti nu as vrea sa ii trag la toaleta , oricum de piranha aia tra sa ma scap oricum ca saraca peste ia bataie. In orce caz dupa ce mor pesti astia am sa renovez din nou pt ca va fii plantat cu vreo 4 scalari si cateva neoane (daca pot trai impreuna). Ma-m gandit sa imi fac si un decor in spate din spuma , dar nu stiu cu ce se poate vopsi .(si vopsitul am vazut pe forum). (pun poza cu fundalul cand ajung acasa)
Ceea ce tine de nervii pt critic sunt pregatit , nu ma supar deloc daca cineva ma critica , daca nu vroiam sa fiu criticat nu postam pozele .
Va rog sa imi spuneti daca e bine la ce ma-m gandit pana acuma .
|
|
 |
eugen.popp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 13:20:34
|
eugen.popp
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/146997515494cf9ab6ab3b.jpg)
IP:
|
Bun, am mai progresat putin  (altii au o atintudine foarte razboinica daca le zici ca ce fac nu e bine)
Cred ca mai bine ai intra la sectiunea comerciala: si ai pune un anunt de genul: vand/schimb/donez 4 pesti in cluj. (ca sa ii schimbi pe scalari si neoni parca ziceai ca vrei)
Pasul urmator e clar ca tot ce ai in acvariu din plastic, nu prea are ce cauta acolo (plante, obiecte, nisip vopsit). Acum nu trebuie sa te grabesti cu transformarea acvariului (de genul neaparat weekendul asta...) mai degraba as astepta 2-3 saptamani pana as rezolva cu pestii actuali si as da un start nou adevarat. Poti sa te duci sa si vorebesti cu petshopurile din zona daca sunt interesate de un schimb fie cu alti pesti fie cu produse (de ex nisip cu granulatia 2-4mm ;) ) fie sa iti primeasca pestele ala pe care nu ai gasit sa il dai ...
|
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 13:24:27
|
alber
Moderator
IP:
|
eugen.popp wrote:(ca sa ii schimbi pe scalari si neoni parca ziceai ca vrei)
Vezi ca sunt niste conditii ce trebuiesc indeplinite pentru a creste scalari cu neoni. Daca nu ma insel una dintre ele ar fi ca scalarii sa fie luati de mici ci pusi cu neonii, altfel se vor linge pe bot. Si nici asa nu as baga mina in foc pentru rezultate.
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 14:22:41
|
calin_gherman
Ultra High Member
IP:
|
Nu e bine nici cu afro in acelasi acvariu...mult prea mic.
Daca vrei sa vezi niste acvarii cu africani, desprinde-te de calculator, hai sa ne cunoastem si apoi decide-te.
|
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/01/2009 14:48:46
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
minnardy wrote:Nu e bine nici cu afro in acelasi acvariu...mult prea mic.
Daca vrei sa vezi niste acvarii cu africani, desprinde-te de calculator, hai sa ne cunoastem si apoi decide-te. 
Oricand ma pot desprinde de acvariu pt a vedea ceva frumos . Nu stau lipit de scaun :-) .
Daca vrei sa ne intalnim adresa de email si yahoo e :joodzsenci@yahoo.com sau nr tel 0740256144
La alt tip de peste la ce ma-m gandit este ramirezu . Am vazut nu mai stiu unde dar sunt foarte-foarte frumosi . Trebuie sa ma uit dupa ele sa vad ce si cum.
|
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 19:10:38
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
As avea 2 intrebari .
Si la ciclare trebuie schimbata apa in fiecare saptamana 10-20% ?
Pot sa tin creveti rosii cu neoni si scalari in aceas acvariu?
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 19:26:46
|
calin_gherman
Ultra High Member
IP:
|
E bine ca in perioada ciclarii sa nu faci acele schimburi.
Nu!!! Nici creveti cu scalari, nici neoni cu scalari, poate doar creveti cu neoni. In caz contrar, scalarii vor comsidera neonii sau crevetii ca fiind hrana lor.
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 19:30:07
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
Neoni si scalari pot fi tinuti in acelasi acvariu daca neonii sunt deja mai mari si apoi aduci scalarii (dar sa fie pui).Daca pui neonii cand scalarii sunt adulti ai cele mai mari sanse sa fie papati.
|
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 19:43:11
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
Scalari as pune pui in acvariu . Nici intr-un caz nu pun pesti mari . M-am gandit sa-i cresc impreuna . Si tare mult mi-as dori sa tin si creveti .
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 20:22:20
|
alber
Moderator
IP:
|
Vezi ca au mai patit-o multi in combinatia neon-scalar. Asa cum ti s-a mai spus, ia niste neoni mai mari, si scalarii cat mai mici. Poti incerca, dar sa nu ai regrete.
In privinta crevetilor, depinde de mai multi factori, in primul rand veniturile tale. Daca iti permiti sa-ti hranesti scalarii cu creveti, nu te poate opri nimeni.
|
|
 |
dzsenci
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 20:58:57
|
dzsenci
Junior member
IP:
|
Asa m-am gandit si eu sa pun neoni mari scalari pui .Cat despre creveti nu imi permit sa imi hranesc cu creveti , dar pana cresc scalari pot sa bag creveti , nu?
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/02/2009 21:17:12
|
alber
Moderator
IP:
|
Habar n-am. (inclin sa cred ca nu vor rezista mult). Si apoi ce vei face cu crevetii? Sau ii lasi acolo pana vor fi exterminati? Nu cred ca este o practica prea ortodoxa. Eu unul nu as chinui niste vietati (fie ele si niste creveti), doar pentru propria-mi placere de cateva luni. Ce faci, iei crevetii si-i dai (daca mai ai ce) peste cateva luni?
Sfatul meu: tine cont de compatibilitatile dintre pesti in particular si vietuitoare in general. Treci peste tentatia de a tine animalute incompatibile, chiar daca iti este greu. Doar asa vei ajunge sa ai un acvariu care se iti aduca satisfactii si nu dezamagiri. Gandeste-te cum ar fi sa trezesti dimineata si sa-ti vezi scalarii umbland cu eleganta  printre cateva fire de Valisneria (asta mi-a venit in minte). Sau alt scenariu. Te trezesti, si fugi la acvariu, iar cu ochii lipiti de sticla numari neonii sa vezi cati mai ai. Sau crevetii.  Vezi care scenariu ti-ar place mai mult, si actioneaza in consecinta.
|
|
 |
|