[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lion's Foot  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

aquarium 60*30*30
lumina 3*24w Iquantic tropic
fertilizare tropica plant growth premium fertiliser
Co2 DIY 3bps/s nonstop
substrat tropica plant growth
pietris 1-3mm
filtrare Eheim 2213 full with ceramic bio media
hardscape Seiryu stone, lemne din padure
flora: Cryptocoryn e wendtii-tropica, microsorum narrow leaf , rotala macrandra 'mini type 2', lilaeopsis brasiliensis, myriophyllum mattogrossense

fauna 15 Hasemania Nana

si asta suferit modificari copacul scos pus altul alta planta pe el, initial am pus Rotala dar nu mergea sau nu am avut rabdare dar nu am renuntat la idee si tot il fac rosu

image
image
image
dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Eheeee, aici este un pic mai complicat !
Tulpinile retezate uniform devin factor limitativ in evolutia scape-ului, ori acoperi cu ceva care poate creea un peisaj, ori le scoti din bazin. Acum nu arata rau, dar trebuie sa ramana doar un moment in evolutia setap-ului, care trebuie depasit .

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

Nea Dane esti primul care imi spune treaba asta, ideea ca nu vreau sa-le acopar as vrea sa ramana asa eu as fi pus mai multe dar nu mai aveam loc de pietre, l-am umplut de plante ca a nu le pierd ca pa unde sunt eu sunt foarte scumpe si imi sacrific scap-urile umplundu-le cu plante.

image
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma bucura sa vad ca nu sunt printre singurii nebuni cu mai multe bazine.
Spor la treaba.

Arata foarte bine, mai ales asta si Aqua EL-ul

Cryptic Cherries - West-Africa river
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc!!!!!!!!!!!!!!!!! si mai urmeaza 2 bazine
Lemon wrote:Ma bucura sa vad ca nu sunt printre singurii nebuni cu mai multe bazine.
Spor la treaba.

dandumitru
Senior member
[Avatar]

IP:

Lemon wrote:Ma bucura sa vad ca nu sunt printre singurii nebuni cu mai multe bazine.
Spor la treaba.

Important este si cine te considera nebun !
Noi ?
NU !

sa nu fie cum ne place,safie cum vrea natura si ne va fi mai bine !!
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25942.page
[Yahoo!]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

rad, am multe acvarii deci.......... traiesc deci?........ sunt........nebun
stefanp
Moderator

IP:

Imi place aranjamentul pietrelor, desi parca la un moment dat mi-au dat impresia ca e prea mult (poate piatra ai din dreapta, coltul din fata ar fi mers un pic mai mica, sa faca o linie descendenta).
Ce as modifica eu (dar nu e neaparat sa fie si bine), ar fi sa pun o radacina mai mare in coltul din dreapta spate.
Mi se pare cam mica pentru toata dimensiunea hardscape-ului (bolovani mari, trunchiuri taiate destul de mari ca dimensiune).

Banuiesc ca lumina inca nu e la maximum nu?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

radacina am schimbat-o ieri, pentru ca rotala nu mergea de loc, m-am enervat si am schimbat si buturuga
[Thumb - IMAG0471[1].jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 06/02/2015 23:00:23

stefanp
Moderator

IP:

In continuare cred ca ar merge o radacina si mai groasa.
Ma uit si la bucatile alea de lemn care coboara in stanga fata (la baza radacinii din spate), care sunt foarte groase...si sus, crengute subtiri.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

cred ca stiu ce ii fac,, nici eu nu sunt multumit de coltul ala. mai am o groaza de lemne maine caut.
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

asta ma chinuie rau nu prea gasesc un echilibru intre plante si hardscape, da o rezolv eu, gazonul merge foarte greu nu l-am tuns pentru ca ultima data cand l-am tuns a stagnat foarte greu si-a revenit

si cam asa aratam

image
elis
Senior member
[Avatar]

IP:

Arata foarte bine si ai niste culori frumoase acolo in bazin !!!!

Reusitele si esecurile unui om, sunt rezultatul direct al gandurilor sale !
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Superb!

My nano reef

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Cred ca iti va fi mai usor sa gasesti echilibrul daca mai renunti la 2,3 specii de plante.
Pentru inceput, eu as renunta la tufa de cryptocoryne din dreapta. Si asta pentru ca e mare si colorata si iti atrage privirea de la punctul focal ("centrul" compozitiei ca sa zic asa(desi nu e in mijloc )), care e cioata. Acum parca fug ochii ba in stanga, ba in dreapta.
Si in spate as lasa una, maximum doua specii (una in spatele cioatei si una in dreapta, care sa fie mai finuta si fara sa atraga atentia tare).

This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2015 18:25:50

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

Arata foarte bine si ai niste culori frumoase acolo in bazin !!!!

Multumesc! arata bine dar ca un acvariu plantat vorba lu' nea dan Dumitru, nu ca scape.

Superb!

Multumesc Blue!

Cred ca iti va fi mai usor sa gasesti echilibrul daca mai renunti la 2,3 specii de plante.
Pentru inceput, eu as renunta la tufa de cryptocoryne din dreapta. Si asta pentru ca e mare si colorata si iti atrage privirea de la punctul focal ("centrul" compozitiei ca sa zic asa(desi nu e in mijloc )), care e cioata. Acum parca fug ochii ba in stanga, ba in dreapta.
Si in spate as lasa una, maximum doua specii (una in spatele cioatei si una in dreapta, care sa fie mai finuta si fara sa atraga atentia tare).

ai dreptate in tot ce spui, cryptocoryna chiar aveam de gand s-o scot, ideea initiala era ca toata partea dreapta sa fie gazon si un copac si tot coltul din spatele copacului sa fie cu plante rosii sau o combinatie de plante rosii cu ceva caramiiziu cum e didiplis, nessea si chiar pogostemon erectus, dar din cauza faptului ca aici plantele sunt foarte scumpe si greu de gasit nu am renuntat la ele, dar o sa vad cum o sa fac.
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

la multi ani tuturor sa aveti ape limpezi si multa sanatate
reviun cu cateva poze la acest setup
[Thumb - 20160104_213338_HDR.jpg]

[Thumb - 20160104_211855.jpg]

[Thumb - 20160104_213325_HDR.jpg]

[Thumb - 20160104_211752.jpg]

[Thumb - 20160104_214239_HDR.jpg]

rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

deci ce am mai adaugat si ce am inlocuit
lumina 4x 24w, 2 aquaflora 2 dennerle special plant
filtrare Jbl E1500 plin cu Eheim substrat pro 2L, Seachem Purigen 300 ml, Biomech 2L, Mechpro 2L, Lily Pipe
co2 presurizat cu reactor extern Ista
surface skimmer Eheim
buturuga a disparut am lasat cateva pietre si binenteles am mai adaugat cateva plante, cam atat.

ps. fertilizare nu mai folosesc Tropica am inlocuito cu Dennerle Classic (S7,Fe 15, V30, Planta Gold) la scimburile de apa folosesc seachem Equilibrium
[Thumb - 20160104_211855.jpg]

[Thumb - 20160104_211853.jpg]

[Thumb - 20160104_211752.jpg]

[Thumb - 20160104_214239_HDR.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2016 13:12:47

stefanp
Moderator

IP:

Frumos acvariul, plantele arata grozav!

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
rodoselada
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc Stefan

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: