[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor urgent  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Va salut colegii....Am un acvariu mic de 15 litri dedicat rcs...acum cateva minute am vazut niste acvarii nano si m-am hotarat sa imi fac un nou setup dar dupa ce am prins cu greu crevetii si ma uitam atent sa nu mai fie am sesizat ca pe geam sunt niste gazulite mici albe. or fi pui de red cherry???? va rog ajutati un biet incepator

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Denis90 wrote: ... am sesizat ca pe geam sunt niste gazulite mici albe. or fi pui de red cherry????

Daca mai si tzopaie din cand in cand aia sunt pui de red cherry.
Daca te uiti cu lupa ar trebuii sa vezi ca arata excact ca parintii, dar sunt albi.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.

Festina lente !
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

da dar acum am vazut si ca niste ``viermisor``i or fi pui de melci???? topaie si sunt un miliard

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2013 12:16:40

[Email]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Severus wrote:
Denis90 wrote: ... am sesizat ca pe geam sunt niste gazulite mici albe. or fi pui de red cherry????

Daca mai si tzopaie din cand in cand aia sunt pui de red cherry.
Daca te uiti cu lupa ar trebuii sa vezi ca arata excact ca parintii, dar sunt albi.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
acei mici viermisori sunt pui de melci oare????

[Email]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

S-ar putea sa fie niste viermisori care apar daca dai prea multa hrana.
Fara o poza este cam dificil de spus, dar banuiesc ca asta este problema pe care o ai.

Festina lente !
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Severus wrote:S-ar putea sa fie niste viermisori care apar daca dai prea multa hrana.
Fara o poza este cam dificil de spus, dar banuiesc ca asta este problema pe care o ai.
Prietene servuse cam greu cu poza ca nu am nici un aparat foto acasa....si daca ar fi cum spui tu cum scap de ei???

[Email]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Denis90 wrote: ... si daca ar fi cum spui tu cum scap de ei???

Reduci cantitatea de hrana si or sa dispara in timp.
Oricum, viermisori aceia nu constituie un pericol major, dar existenta lor iti atrage atentia ca ceva este in neregula.

Festina lente !
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Severus wrote:
Denis90 wrote: ... si daca ar fi cum spui tu cum scap de ei???

Reduci cantitatea de hrana si or sa dispara in timp.
Oricum, viermisori aceia nu constituie un pericol major, dar existenta lor iti atrage atentia ca ceva este in neregula.
Prietene SEVERUS mult RESPECT din partea mea....prin cap mi-a trecut sa scot tot din acvariu sa spal tot sa o iau de la 0 dar m-ai linistit....o sa am creveti de o sa nu am ce face cu ei daca cresc toti....sunt un milion MULTUMESC inca odata.....tot RESPESCTUL

This message was edited 2 times. Last update was at 30/06/2013 12:34:01

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Viermisorii sunt probabil planarii (micuti, albi, stau pe sticla, arata ca un melc fara cochilie, cu capul mai maricel). Da un search pe google images si vezi daca seamana.

http://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=601&q=planaria&oq=planaria&gs_l=img.3..0j0i24l9.2083.3206.0.3341.8.7.0.0.0.0.143.662.3j4.7.0.cqrwrth..0.0...1.1.18.img.AwoscyezHE0

Sunt des intalniti in acvariile cu creveti. Mai multa grija la hranit si la curatenia substratului (vezi sa nu ai zone moarte unde se aduna detritus).

Alt tip de viermisori pe care i-am avut in acvariul cu creveti sunt "detritus worms", doar ca astia sunt mai lungi, mai subitiri si inoata in masa apei prin niste miscari ciudata de incolacire (ca o vipera de desert, daca ai vazut pe la televizor).

Gen astia:

image

Tot cand exista o cantitate de detritus insemnata apar si astia.

Gazulitele albe nu cred ca sunt pui de rcs. Am avut si eu in bazinul in care am tinut crevetii, arata ca niste purici, doar ca sunt albi. Puii de rcs arata exact ca adultii (doar ca sunt mai mici, evident), nu cred ca pot fi confundati. Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge)...prefera sa stea pe substrat/muschi/plante.
S-ar putea sa fie cyclopi, daphnii, n-as putea sa-ti zic sigur. Am observat in acvariul meu ca au aparut vara, cand incepea sa creasca temperatura in acvariu. Ii aspiram cu furtunul, la schimbul de apa, pe cei care ii vedeam.

Ca idee generala, hraneste o idee mai putin si fa o curatenie mai atenta (mai ales la sifonarea substratului). Tin minte ca in acvariul ce l-am avut cu creveti, am redus foarte mult numarul de planarii dupa ce am redus hrana si dupa ce la o inspectie atenta am gasit niste zone unde apa nu circula si se adunase detritus, pe care l-am aspirat regulat dupa acel moment.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge) ...

Puii de creveti stau pe sticla intr-o veselie.
Eu am geamurile de la acvariu 'tapetate' cu ei.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2013 14:04:01

Festina lente !
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Viermisorii sunt probabil planarii (micuti, albi, stau pe sticla, arata ca un melc fara cochilie, cu capul mai maricel). Da un search pe google images si vezi daca seamana.

http://www.google.ro/search?hl=ro&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=601&q=planaria&oq=planaria&gs_l=img.3..0j0i24l9.2083.3206.0.3341.8.7.0.0.0.0.143.662.3j4.7.0.cqrwrth..0.0...1.1.18.img.AwoscyezHE0

Sunt des intalniti in acvariile cu creveti. Mai multa grija la hranit si la curatenia substratului (vezi sa nu ai zone moarte unde se aduna detritus).

Alt tip de viermisori pe care i-am avut in acvariul cu creveti sunt "detritus worms", doar ca astia sunt mai lungi, mai subitiri si inoata in masa apei prin niste miscari ciudata de incolacire (ca o vipera de desert, daca ai vazut pe la televizor).

Gen astia:

image

Tot cand exista o cantitate de detritus insemnata apar si astia.

Gazulitele albe nu cred ca sunt pui de rcs. Am avut si eu in bazinul in care am tinut crevetii, arata ca niste purici, doar ca sunt albi. Puii de rcs arata exact ca adultii (doar ca sunt mai mici, evident), nu cred ca pot fi confundati. Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge)...prefera sa stea pe substrat/muschi/plante.
S-ar putea sa fie cyclopi, daphnii, n-as putea sa-ti zic sigur. Am observat in acvariul meu ca au aparut vara, cand incepea sa creasca temperatura in acvariu. Ii aspiram cu furtunul, la schimbul de apa, pe cei care ii vedeam.

Ca idee generala, hraneste o idee mai putin si fa o curatenie mai atenta (mai ales la sifonarea substratului). Tin minte ca in acvariul ce l-am avut cu creveti, am redus foarte mult numarul de planarii dupa ce am redus hrana si dupa ce la o inspectie atenta am gasit niste zone unde apa nu circula si se adunase detritus, pe care l-am aspirat regulat dupa acel moment.
A sarit in ajutor si vechiul meu prieten stefanp....iti multumesc mult...RESPECT....am rezolvat....am aspirat tot oricum am femelele de rcs is bortoase toate...va multumesc mult pentru ajutor....

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Severus wrote:
stefanp wrote:Iar de obicei puii de creveti nu prea stau pe sticla (decat daca sunt ceva alge) ...

Inseamna ca ai tai sunt mai curajosi
La mine nu prea paraseau siguranta moss-ului (bine, din cand in cand se mai aventurau, dar de obicei nu prea). Pe sticla i-am vazut doar cand era ceva gsa.

Oricum, ramane sa se uite colegul atent si sa vada ce sunt. Nu e greu de deosebit puricii de care vorbeam fata de creveti, sunt diferente notabile.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
Severus wrote:

Inseamna ca ai tai sunt mai curajosi
La mine nu prea paraseau siguranta moss-ului (bine, din cand in cand se mai aventurau, dar de obicei nu prea). Pe sticla i-am vazut doar cand era ceva gsa.

Oricum, ramane sa se uite colegul atent si sa vada ce sunt. Nu e greu de deosebit puricii de care vorbeam fata de creveti, sunt diferente notabile.
Spre bucuria mea sunt pui de creveti m-am uitat cu o lupa si sunt creveti seamana cu niste spermatozoizi la microscop (scuzati expresia dar nu am gasit nici o comparatie mai apropiata) va multumesc de ajutor inca odata...cum se limpezeste apa am sa pun niste poze cu acvariul...Bafta

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2013 15:06:57

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Atunci felicitari pentru noii locatari

In cazul asta evident nu mai trebuie sa ii aspiri

Sa creasca mari si sanatosi si sa te bucuri de ei !

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Atunci felicitari pentru noii locatari

In cazul asta evident nu mai trebuie sa ii aspiri

Sa creasca mari si sanatosi si sa te bucuri de ei !
Multumesc mult stefane.....

[Email]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Denis90 wrote: ... m-am uitat cu o lupa si sunt creveti seamana cu niste ...

Ca bine ai zis !
La fel ca si stefanp iti urez sa creasca mari crevetii si sa te bucuri de ei.

LE Stefan avea dreptate: crevetii mei sunt mai curajosi - am creveti pana si in acvariul in care cresc Hemichromis lifalili.
In timp au mai disparut din ei, dar tot au ramas destui creveti in acel acvariu.

Festina lente !
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Dupa cum am promis vin cu poze dupa ce s-au limpezit apele..... imi cer scuze de claritatea pozelor sunt facute cu telefonul
[Thumb - 029.jpg]

[Thumb - 031.jpg]

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Scoate blitzul cand faci poze la acvariu, altfel se reflecta.
De asemenea inchide lumina in camera si lasa doar cea de la acvariu.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Scoate blitzul cand faci poze la acvariu, altfel se reflecta.
De asemenea inchide lumina in camera si lasa doar cea de la acvariu.
nu merge stefane..... e trompeta camera de la telefon....poate fac rost de un aparat si am sa revin cu poze....

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

La telefoanele ce au blitz, cel putin alea pe care le-am vazut eu, aveau si optiunea sa il dezactivezi.
Mai uita-te prin setari.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: