Author |
Message |
catalin_
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 11:20:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
catalin_
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/4ee0932f46276313b51570f46266a608.jpg)
IP:
|
Salutare. Dupa cateva luni de tras de timp am reusit sa pun la punct ce promiteam in postarea mea de introducere ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24134.page):
Un Iwagumi pentru creveti. Este primul meu acvariu (cutiile de plastic de 5 litri nu se pun  )
Momentan e in ciclare, fiind amenajat acum cateva zile. Acvariul: Aquael, 54 litri, dimensiuni 60x30x30. Filtrul intern - Aquael Fan 1 plus. Incalzitor Aquael 75W. Plantele - Eleocharis parvula si Hemianthus C. Cuba.
Voi reveni cu poze
|
um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.
elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
|
|
 |
IwaGumiGUY
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 13:08:12
|
IwaGumiGUY
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3f504658ddff2e41061b89bdc726a160.jpg)
IP:
|
Bravo , imi place mult. Mult succes cu plantele!
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 13:11:28
|
Lucian
Administrator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5a4e20742511cfdef40f.jpg)
IP:
|
Foarte promitator. Daca bantui mai de mult pe aici cunosti deviza de inceput: rabdare, rabdare, rabdare
Fa un efort financiar (dar este pe termen lung) si achizitioneaza un filtru extern - nu vei regreta.
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 14:40:35
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Frumosi bolovanii, foarte frumosi. I-ai cumparat de undeva sau i-ai gasit?
Mi se pare totusi bolovanul din drepta prea mare. In sensul ca mi-e greu sa ma hotarasc in care parte e "centrul de interes" al acvariului si imi cam umbla ochii dintr-o parte in alta.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
catalin_
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 14:52:58
|
catalin_
Senior member
IP:
|
Lucian wrote:Foarte promitator. Daca bantui mai de mult pe aici cunosti deviza de inceput: rabdare, rabdare, rabdare
Fa un efort financiar (dar este pe termen lung) si achizitioneaza un filtru extern - nu vei regreta.
Intr-adevar, multa rabdare. Si calm. Si perseverenta. Cat despre filtru... Incerc sa ma informez despre unul extern potrivit.
stefanp wrote:Frumosi bolovanii, foarte frumosi. I-ai cumparat de undeva sau i-ai gasit?
Mi se pare totusi bolovanul din drepta prea mare. In sensul ca mi-e greu sa ma hotarasc in care parte e "centrul de interes" al acvariului si imi cam umbla ochii dintr-o parte in alta.
Bolovanii sunt culesi de pe dealurile de la marginea orasului Tulcea, intr-o padure de langa cariera
Da... Centrul de interes se dorea a fi cel din dreapta. Iar "dealul" din stanga a ajuns sa aiba aceeasi inaltime... Sa incerc sa remediez? As afunda piatra principala din stanga un pic mai mult in pietris.
|
um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.
elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 15:00:22
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Eu as fi vazut partea din stanga ca punct de interes (dupa cum ai aranjat scape-ul)...si as fi cioplit bolovanul din dreapta.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 18:05:55
|
Lucian
Administrator
IP:
|
Daca se nasc discutii inseamna doua lucruri: place si a starnit interes, mai ai un pic de lucru
Pentru acvariul tau un filtru decent ar fi TETRA Tec EX 400. Am instalat la un coleg din firma acum cateva luni o astfel de jucarica si mi-a placut cum functioneaza. Ar trebui sa cumperi un alt mediu de filtrare pentru ca ce are este egal cu zero...
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 19:19:40
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
- Bolovanul din stanga trebuia sa fie mult mai inalt...
- Cumpara un filtru extern si scapa de ala pe care il ai acum...
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
catalin_
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/06/2013 23:27:53
|
catalin_
Senior member
IP:
|
Incerc o poza dintr-o alta perspectiva.
Cam din unghiul asta se vede acvariul cand intra cineva in camera. In partea stanga nu este un singur bolovan, ci un grup. Din cauza asta intentia mea era ca piatra din dreapta sa fie punctul de interes. In stanga e un "deal" din pietris pe care sunt asezate pietrele.
Cea din dreapta e cam la acelasi nivel cu cea mai mare din stanga, din cauza asta ma gandeam ca pot sa o mai afund un pic pe cea din stanga. Pentru simplul motiv ca cea din dreapta e cea mai impunatoare si parandu-mi-se mie mai speciala am decis de cum am vazut-o sa o pun in rolul principal
Da, stiu ca partea stanga, langa geam e golasa. Voi remedia in curand.
Ce am mai facut? In spate, ascuns, am pus un difuzor ceramic conectat la o bomba (e un pic verde pentru ca a stat o vreme in vasul cu Hemianthus). Sa fie CO2 acolo... E o idee buna? Ajuta plantele? Sau mai degraba algele?
Imagine de ansamblu: acvariul pe suportul comandat pentru el (inaltimea suportului este de 1 metru).
Urmatoarea problema: suportul de acvariu - l-am gandit cu ideea unui filtru extern in minte. Deci pe interior e compartimentat pentru a incapea un filtru, iar in partea din spate are o decupatura pentru furtune si cablurile electrice necesare instalatiilor.
Daca ma puteti ajuta cu sugestii in privinta unui asemenea filtru extern (volum acvariu 54 litri, dar volum de apa undeva pe la 40-45 l). Lucian mi-a dat deja o idee - Tetra Tec Ex 400. Am mai cautat acum si am dat peste JBL CristalProfi Greenline - e701. Cu siguranta sunt destule. Ca buget alocat ar fi in jur de 500 ron, dar nu am idee despre fiabilitate, calitate etc. M-ar ajuta sfaturi
Va multumesc pentru sprijin
Va saluta melcii mei, in timp ce se... In fine, va saluta, din bolul cu creveti (dar asta e alta poveste)
|
um02122 wrote:
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/06/2013 13:56:12
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Evident ca te ajuta co2-ul, bine ai facut ca ai pus.
Indiferent de unghi, mi se pare tot ca e prea mare bolovanul din dreapta. Acum, la stanga mi se pare mai greu de umblat, de aia ziceam ca eu as ciopli bolovanul din dreapta.
Ca filtru extern eu as merge pe jbl 701, ii poti reduce debitul din clapeta si vine si cu material filtrant ok. Plus ca daca vei vrea un acvariu mai maricel in viitor, il poti folosi in continuare.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
axethebad
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2013 08:00:12
|
axethebad
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1f5f6ad95cc908a20bb7e30ee28a5958.jpg)
IP:
|
salut!
referitor la filtru, eu am un acvariu ca al tau, 54 litri brut si folosesc un Tetratec Ex600, cu mediile de filtrare originale, in afara de carbunele activ, plus un litru de siporax. nu am probleme cu debitul, desi daca ar fi prea mare l-as putea regla foarte simplu, vine cu robineti pe in si pe out.
Iti urez succes cu proiectul!
|
|
 |
Lucian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2013 09:48:06
|
Lucian
Administrator
IP:
|
Eu am spus de Tetratec din cauza de buget. Daca poti sa-ti iei ceva mai sus este foarte bine. Din punct de vedere al volumului JBL701 este super si se inscrie si in bugetul tau. Nu stiu calitatea (am auzit si citit niste plangeri referitoare la aceste filtre) asa ca intereseaza-te bine inainte sa cumperi. Eu personal am lucrat cu niste chinezarii, dupa care am trecut pe Tetra de care am fost multumit dar cel mai multumit sunt de Eheim - nu am avut nicio canistra din seria Classic (nu mi-a placut racordul ala care iese din fundul filtrului) in schimb am avut din seriile Professionel I, II, III si 3e si toate functioneaza ireprosabil de ani de zile.
Referitor la debit si/sau curenti de apa, acesta se poate regla si daca lasi sa curga direct pe teava (fara spray-bar) curentul generat este mic...
|
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2013 14:32:32
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Am citit si eu niste plangeri referitoare la JBL si mai exact la rotoarele lor. Dar am inteles (tot de pe net) ca ar fi fost o problema cu o serie de filtre, acum cativa anisori, probleme ce au fost rezolvate.
Eu am un JBL e701 de un an de zile. Merge fara probleme, are debit bun, plasticul canistrei pare de calitate, vine cu material filtrant.
Mai am si un Eheim 2224, echivalent la debit cu 701. Asta il am de aproape doi ani. Merge fara probleme, materialul filtrant din cate am citit e superior celui de la JBL...insa e si ceva mai scump.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|