[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Noul meu bazin 400 L pentru Africani!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor ciclidarilor, si acvarofililor, Asa arata noul meu acvariu Juwel 150x55x60, 400 litri dupa o saptamana de la start, astept pareri, opinii, si de ce nu si critici, la felul cum e amenajat acvariul. Cat despre pesti ce vor urma:

Labidochromis Caruleus
Pseudotropheus Acei Yellow tail
Metriaclima Estherae red
Metriaclima Callainos

Filtru extern Eheim professionel 2 2048
filtru intern Fluvial 2
2 power head uri pentru un plus de miscare a apei

Valorile apei din acvariu:

pH - 8
gH - 8
kH - 7
NO2 - <0,3 mg/l
NO3 - 12,5 mg/l
PO4 - 0 mg/l
NH3/NH4 - 0 mg/l
O2 - 8 mg/l

Asadar, sfaturi pareri, recomandari. Ape limpezi
[Thumb - 20130501_123449.jpg]

[Thumb - 20130501_123832.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 01/05/2013 13:07:47

Ce poti face astazi, lasa pe maine, ca poate nu mai trebuie facut!
[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bine ai venit printre noi !

Acvariul e unul foarte bun - si eu am tot Juwel si e lucrat foarte bine (doar ca invariabil ajunge neincapator)

Despre speciile de pesti sunt colegi mai experimentati decat mine si iti vor da sfaturi bune cu siguranta.

La aranjamentul pietrelor mai poti lucra. Ideea de doua movile de pietre dispuse simetric nu e una tocmai stralucita. Ai aici acvarii dupa care sa te inspiri. Incearca sa le dispui cat mai aproape de cum ar cadea niste pietre in apa in natura (sa nu se vada ca sunt asezate de mana omului)

Succes !

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page
[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Arhitectul wrote:Bine ai venit printre noi !

Acvariul e unul foarte bun - si eu am tot Juwel si e lucrat foarte bine (doar ca invariabil ajunge neincapator)

Despre speciile de pesti sunt colegi mai experimentati decat mine si iti vor da sfaturi bune cu siguranta.

La aranjamentul pietrelor mai poti lucra. Ideea de doua movile de pietre dispuse simetric nu e una tocmai stralucita. Ai aici acvarii dupa care sa te inspiri. Incearca sa le dispui cat mai aproape de cum ar cadea niste pietre in apa in natura (sa nu se vada ca sunt asezate de mana omului)

Succes !

Salutari domnu' Arhitect merci de sfat sa sti ca m-am gandit si eu asa, dar e mai greu nitel cu practica dar voi incerca. Ti-am urmarit intreg jurnalul si m-a ipresionat aranjamentul tau, nu degeaba ti se spune Arhitectul
Succes pe mai departe.

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si inca ceva ...

Incearca sa le lasi mai mult nisip - eu am facut curatenie de Paste in acvariu saptamana asta si am scos o parte din bolovani - era o bucurie pe ei ceva de nedescris. Cred ca la urmatorul acvariu voi pune tot cam atatia bolovani la dublul suprafetei de nisip.

E foarte greu sa cureti kk dintre bolovani si de cele mai multe ori vei fi nevoit sa scoti parte din substrat pentru o curatenie temeinica.

Numai bine !

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, revin cu un up date, pareri, opinii...
[Thumb - 20130503_070420.jpg]

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

mai multe poze...
[Thumb - 20130503_144543.jpg]

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

si ultima poza pe ziua de azi...sa auzim de bine.
[Thumb - 20130503_144556.jpg]

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

Revin cu noi informatii, mi-au sosit noii Africani,
Pseudotropheus Acei Yellow tail
Metriaclima Estherae Red
Metriaclima Callainos

Problema este ca pestisorii sunt foarte fricosi, timizi, in momentul cand intru in camera fug toti si se ascund printre pietre iar acvariul arata ca si gol, daca stau nemiscat cateva minute in fata acvariului pestisorii ies dintre pietre si se zbenguie prin acvariu, iar daca ma ridic de pe scaun sau fac vreo miscare o iau toti la fuga ca si arsi si se scund.
Va rog sa-mi dat un sfat ce trebuie sa fac?
Am facut toate testele de apa si sunt in parametrii optimi, lumina este cea originala de la Juwel 2 neoane de 45w cu reflector iar ca si lumina de noapte am leduri albastre.
Astept sfaturi, pareri.
Numai bine.

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Am reusit cu greu sa fac si cateva poze
[Thumb - 20130508_142340.jpg]

[Thumb - 20130508_140715.jpg]

[Thumb - 20130508_140631.jpg]

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

inca doua poze
[Thumb - 20130508_142355.jpg]

[Thumb - 20130508_141923.jpg]

[Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Da-le timp sa se obisnuiasca cu tine. Sa vezi atunci, cum o sa stea numai pe la geam cand te apropii de acvariu, in asteptarea hranei, care "pica din cer"

Lasa-i fara lumina cateva zile, caci acum sunt in perioada de acomodare si sunt mai speriosi, timizi, ca orice peste nou introdus in acvariu, iar lumina aia albastra nu e bine sa stea toata noaptea aprinsa, ci maxim 1-2 ore dupa ce stingi lumina principala.

Cati pesti ai din speciile respective?

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut Domnu' Pomi, merci de sfat.

10 pesti Metriaclima Estherae
2 pesti M + F Pseudotropheus Acei Yellow tail
2 pesti M + F Metriaclima Callainos

Stiu ca mai trebuie cel putin inca cate o femela la cei doi masculi dar o sa vina peste cateva zile, pana atunci o sa stea asa,o sa le sting lumina cateva zile,( o las stinsa si cand le dau sa manance?) iar cea albastra doar putin seara, si o sa le urmaresc compotramentul.

[Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Claus_72 wrote:o las stinsa si cand le dau sa manance?

Daca le dai de mancare cu minim o ora pana sa se insereze, da.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
crysty83
Junior member

IP:

frumosi! sa iti traiasca!
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

crysty83 wrote:frumosi! sa iti traiasca!

Merci, si asta nu e tot, urmeaza si altii, de ex Labidochronis Caruleus

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

pomi wrote:
Claus_72 wrote:o las stinsa si cand le dau sa manance?

Daca le dai de mancare cu minim o ora pana sa se insereze, da.

Aici in Norvegia ne apropiem de vara si asta inseamna ca, fie noapte fie zi, e tot timpul...lumina, daca stau bine sa ma gandesc nici nu ar mai trebui aprinsa lumina la acvariu deloc...

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bravo domnule !

Aranjamentul arata mult mai bine acum. O sa vezi ca o sa mai umbli la pietre dupa cateva luni la o curatenie temeinica. (Eu nu am reusit sa fac curatenie desavarsita fara sa mut parte din bolovani) Lipseste o dominanta verticala ca sa fie perfect. Ai aranjat totul pe doua paliere distincte dar fara o dominanta verticala clara.

Pestii sunt frumosi ! Doua dintre specii le detin si eu. Sunt alti colegi care pot da recomandari in privinta pestilor.

Succes !

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Arhitectul wrote:Bravo domnule !

Aranjamentul arata mult mai bine acum. O sa vezi ca o sa mai umbli la pietre dupa cateva luni la o curatenie temeinica. (Eu nu am reusit sa fac curatenie desavarsita fara sa mut parte din bolovani) Lipseste o dominanta verticala ca sa fie perfect. Ai aranjat totul pe doua paliere distincte dar fara o dominanta verticala clara.

Pestii sunt frumosi ! Doua dintre specii le detin si eu. Sunt alti colegi care pot da recomandari in privinta pestilor.

Succes !

Merci domnule !

Ai dreptate, deja ma mananca degetele sa umblu la pietre, pentru ca pestiuci mei stau toata ziua ascunsi printre ele, sa fi fost eu asa maestru in aramjament incat sa le placa asa mult noua casa? nu cred, dar dupa cum si maestrul Pomi i-mi spunea, ca acum la inceput sunt mai fricosi ,timizi, la orice miscare in zona acvariului o iau la sanatoasa printre pietre , iar in 2-3 secunde acvariul pare ca si gol, dar sper ca pestisori se vor obisnui cu mine si implicit cu sotia mea care patruleaza prin preajma acvariului mai ceva ca paza de coasta pe apa ce sa-i fac ii plac pestisori cei noi, si evident si mie., si ne-ar placea sa-i vedem tot timpul cum se zbenguie prin fata noastra, stiu ca ciclidele sunt foarte vioaie, cand le dau de mancare ies din ascunzatori si parca sunt torpile de submarin asa se reped la papa, ca apoi sa dispara printre pietre...

Lucian: Ti-am editat postul ca sa arate ok

This message was edited 8 times. Last update was at 08/05/2013 21:11:33

[Yahoo!]
Arhitectul
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Se vor acomoda foarte repede... stai linistit. (maxim 2 saptamani) Ai mei cand ma vad ies din toate ascunzatorile si vin la coltul de unde pica hrana ... Deja au devenit imuni si la palmele pe care le cara fiul meu in acvariu incercand sa-i salute cordial sau sa-i faca atenti.

Si la pietre nu mai umbla pana la prima curatenie serioasa. Asta din experienta mea de incepator se va intampla peste cel putin 2 luni. Daca ai acvariul ciclat cum trebuie lucrurile vor merge perfect.

Si oricum acvariul va deveni mic la un moment dat asa ca nu-ti face iluzii ca te vei plictisi de bolovanii aia. Acvaristica asta e boala grea.

Numai bine !

[Yahoo!]
Clauss_72
Junior member
[Avatar]

IP:

Arhitectul:wrote
Si oricum acvariul va deveni mic la un moment dat asa ca nu-ti face iluzii ca te vei plictisi de bolovanii aia. Acvaristica asta e boala grea.

Da ai dreptate, initial cand am trecut de la un acvariu de 60 litri la cel de 400 l am zis WOW! am in casa un colt de ocean, insa acum ma gandesc serios sa cumpar unul cel putin dublu, asta n-ar fi tare greu, hopul principal este sa-mi conving sotia ca vreau piscina in casa, , dar vorba aia...''cu rabdarea trecem marea''

toate cele bune, si ape limpezi.

This message was edited 3 times. Last update was at 09/05/2013 08:53:19

[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: