Author |
Message |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 03/08/2012 18:49:47
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
am un acvariu dreptunghi cam de 75 L si am cumparat 4 speci de pesti,( 4 scalari 2 neon 2 sanitari un xifo si cred ca un moli negru cred nu sunt sigur ce peste este iam cumparat asa aratand u degetul pe acvariile acelea si vreau pe acela etc. deci vreau sa stiu daca sunt compatibili in acvariul meu toti acesti pesti daca e suficent de mare acvariul am pus 4 speci de plante le dau mancare de 3 ori pe zi de 2 ori fulgi si o data pureci de balta oxigenarea si curatatorul acela de apa merge non stop cam la 65 -70% din capacitate, ce ar trebui sa mai fac sa stiu ca sunt in siguranta sa sa nu le lipseasca ceva, am sa mai revin si cu alte intrebari.(sunt incepator) Va multumesc!!!
|
|
 |
flash gordon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2012 01:25:52
|
flash gordon
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a4ee59dd868ba016ed2de90d330acb6a.jpg)
IP:
|
AllViruS wrote:am un acvariu dreptunghi cam de 75 L si am cumparat 4 speci de pesti,( 4 scalari 2 neon 2 sanitari un xifo si cred ca un moli negru cred nu sunt sigur ce peste este iam cumparat asa aratand u degetul pe acvariile acelea si vreau pe acela etc. deci vreau sa stiu daca sunt compatibili in acvariul meu toti acesti pesti daca e suficent de mare acvariul am pus 4 speci de plante le dau mancare de 3 ori pe zi de 2 ori fulgi si o data pureci de balta oxigenarea si curatatorul acela de apa merge non stop cam la 65 -70% din capacitate, ce ar trebui sa mai fac sa stiu ca sunt in siguranta sa sa nu le lipseasca ceva, am sa mai revin si cu alte intrebari.(sunt incepator) Va multumesc!!!
Salut si bine ai venit printre noi.In primul rand nu au ce cauta 4 scalari intr-un bazin de 75 litri,pentru ca iti vor creste mari,nu mai spun de Neoni care sunt pesti de card (adica ar trebui sa fie de la 6 in sus)la fel si sanitari(nu ai specificat specia).Xifo si Moli sunt vivipari.De restul nu mai zic.Important este sa citesti ghidul incepatorului sa pui ceva poze sa vedem ce plante ai.Eu zic sa donezi scalari+ xifo+moly,mai cumperi 6 Neoni si 4-5 sanitari(Corydoras panda,habrosus,albino.sterbai,Otocinclusi daca ai alge).La plante te poti orienta la cele easy(poti vedea pa plantfinder pe forum).O zi excelenta si asteptam poze  .
|
|
 |
pooops
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2012 07:18:04
|
pooops
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d5e96e393d6b8b5c8086e.jpg)
IP:
|
Salutare,
Nu e atat de simplu; nimeni nu are o reteta sau mai bine zis nu ezista o formula matematica in genul pui atata x atata y faci chestia z de n ori pe saptamana si totul e perfect.
Pur si simplu trebuie sa urmaresti comportamentul biotop-ului pe care il ai acolo si sa ai grija sa intervii atunci cand apar dezechilibre.
PS Da detalii despre lumina si despre plante
|
Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort! |
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2012 17:07:08
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
pfff mai cam descurajat nu prea am de unde cumpara acei pesti pe care i-ai enumerat acolo ! avem un pitshop daca zic bine aici in orasel dar nu e nu stiu ce asa ca am luat ce avea cat despre plante nici nu au la magazin am luat de pe apa curgatoare  am incercat sa le creez un mediu cat se poate de bine asa ca incepator doar din ce am mai citit pe aceste forumuri iar scalari astea nu am cui sai dau nu cunosc pe nimeni care au pesti ! lumina nu le-am pus deoarece cam 90% din ce am citit din acest subiect lumina am constatat ca e un dezavantaj pt pesti mai astept pareri ! ce stiu ca am luat bine este aparatul de oxigenat si filtrat apa este un FanFilter model fan 1 plus 320l/h 70 UK gal/h 80 u.s.gal/h cam asta este pe prospectul aparatului. aporpo de scalari poate gasesc cuiva sa donez 2 are ceva daca pastrez 2? poze am sa pun poate azi sau maine cu acavariul sper sa prin momente sa-i pozez pe toti..... Va multumesc pentru rabdarea acordata tuturor !!!!
|
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 04/08/2012 17:36:04
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/08/2012 17:38:37
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
nu sunt chiar asa reusite pozele dar sper sa intelegeti ceva din ele......
|
|
 |
pooops
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/08/2012 11:06:51
|
pooops
Member
IP:
|
AllViruS wrote: umina nu le-am pus deoarece cam 90% din ce am citit din acest subiect lumina am constatat ca e un dezavantaj pt pesti mai astept pareri
Interesanta concluzia la care ai ajuns. Da-mi voie te rog sa nu fiu de acord cu aceasta concluzie. Asa cum nu poti sa traiesti tu fara lumina, nici pestii pe care ii ai in acvariu (pesti diurni) nu pot sa traiesca fara.
In plus nu ar strica sa citesti putin despre ciclul azotului ca sa intelegi rolul plantelor, care necesita iluminare.
Poate ca ar fi fost bine ca la sectiunea despre noi, cea in care discutam acuma sa te prezinti, sa ne facem si noi o oarecare idee cu cine vorbim.
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/08/2012 12:01:39
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
ce sa zic frate.......sincer eu am mare nevoie de pareri nu sa ma critici si sa ma descurajezi mai bine invata-ma cum sa fac sa fie bine nu sa ma injosesti  explica ca la incepatori daca doresti sa ajuti....... si daca chiar vrei sa ma ajuti te-as ruga sa ai rabdare cu mine plss...
This message was edited 1 time. Last update was at 05/08/2012 16:20:44
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/08/2012 12:07:47
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu te-a injosit nimeni. Daca vrei sa primesti sfaturi, invata sa accepti si critici.
Explicatul pentru incepatori nu inlocuieste documentarea temeinica ce trebuie sa o faci inainte si in timpul unui proiect acvaristic. Din ce scrii aici reiese ca nu te-ai documentat deloc si doresti sa iti explicam noi pas cu pas. N-are sa stea nimeni sa rescrie articole de sute si mii de cuvinte pe care le gasesti aici pe forum gata facute, numa' bune de citit.
Si personal te-as mai sfatui sa incerci sa scrii mai coerent. O virgula, un punct pe ici pe colo, un alineat. Sa stim cand se termina o idee si cand incepe alta.
Un sfat foarte bun e sa intri la categoria "Coltul incepatorilor" si sa iei la rand cat mai multe topicuri si jurnale. Incepe cu alea sticky, adica topicurile alea care stau sus pe pagina.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/08/2012 16:18:30
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
 poate am tras repede concluzia cu criticatul chiar nu stiu ce ma facut sa inteleg asa, cu scrisul? pff jalnic recunosc dar messengerul asta ma ajutat sa scriu asa miii de scuze totusi o sa ma straduiesc sa scriu mai corect......  aici am sa imi explic nelamurirea mea sper sa intelegi ce vreau sa zic cu sfaturile care le cer, adica citesc un lucru cum se face si citesc pe forumuri plangeri de la alti crescatori de pesti deaceea cer sfaturi de la crescatori mai experimentati...... inca o data imi cer scuze ca am tras repede o concluzie gresita  multa bafta si respect celor ca imi raspund !!!!
This message was edited 1 time. Last update was at 05/08/2012 16:19:07
|
|
 |
anykin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/08/2012 00:20:02
|
anykin
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a267f936e54d7c10a2bb70dbe6ad7a89.jpg)
IP:
|
salut, iti pun un tabel de specii de pesti uzuale si cu ce specii pot coabita.....in poze am vazut ca xifo este mascul si 90% si molly tot mascul...in tabel angelfish este scalarul, swordtail xifo....restul te prinzi tu....citeste topicurile pt incepatori, si cu multa rabdare si cu un buget relativ mediu poti sa iti transformi acvariul in coltul de natura visat....APE LIMPEZI si mult noroc.....si la cat mai putine dezamagiri
|
I`m your father... |
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/08/2012 14:53:46
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
anykin wrote:salut, iti pun un tabel de specii de pesti uzuale si cu ce specii pot coabita.....in poze am vazut ca xifo este mascul si 90% si molly tot mascul...in tabel angelfish este scalarul, swordtail xifo....restul te prinzi tu....citeste topicurile pt incepatori, si cu multa rabdare si cu un buget relativ mediu poti sa iti transformi acvariul in coltul de natura visat....APE LIMPEZI si mult noroc.....si la cat mai putine dezamagiri
Multeeee Multumiriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/08/2012 21:37:27
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
e vreo problema pt pesti daca nu le tin lumina noaptea ?
|
|
 |
anykin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/08/2012 23:53:40
|
anykin
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a267f936e54d7c10a2bb70dbe6ad7a89.jpg)
IP:
|
trebuie sa faci un program de iluminat ....de exemplu daca e platat acvariul tii lumina aprinsa in intervale de 4-5 ore....daca nu este plantat mai putin....trebuie sa tii cont si de lumina naturala din camera......de ce fel de plante folosesti in acvariu....si mai ales sa incerci cu programul stabilit sa nu stresezi pestii.....
|
I`m your father... |
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/08/2012 10:16:11
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
anykin wrote:trebuie sa faci un program de iluminat ....de exemplu daca e platat acvariul tii lumina aprinsa in intervale de 4-5 ore....daca nu este plantat mai putin....trebuie sa tii cont si de lumina naturala din camera......de ce fel de plante folosesti in acvariu....si mai ales sa incerci cu programul stabilit sa nu stresezi pestii.....
plantele sigur rezista fara lumina noaptea dar eu vreau sa stiu daca rezista pesti, acvariul il tin in dormitor si e cam nasol sa dorm cu lumina la acvariu am incercat cu un neon de 40 w si cam greu am adormit poate ca o sa ma obisnuiesc dar vreau sa stiu daca mor sau nu mor pesti fara lumina noaptea oricum televizorul merge cam pana la 3-4 dimineata tot timpu si face destula lumina...... Multumesc si respect persoanelor are au rabdare cu mine
|
|
 |
pooops
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/08/2012 19:18:52
|
pooops
Member
IP:
|
Se pare ca nu iti place sa te documentezi. Nu mi-o lua in nume de rau si nu o lua ca pe un repros; multe din nelamuririle tale sunt deja tratate in multe articole si posturi.
Pestii dorm noaptea, ca si tine, asa ca este chiar recomandat sa stingi lumina pe timpul noptii.
Pentru inceput poti sa faci un program de iluminat de 6-8 ore pe zi, sa zicem intre 11.00 si 17.00 sau 10.00-18.00; daca tii mai mult timp lumina poti sa risti sa scapi algele de sub control.
Multfa bafta si sa auzim de bine!
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/08/2012 21:34:15
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
pooops wrote:Se pare ca nu iti place sa te documentezi. Nu mi-o lua in nume de rau si nu o lua ca pe un repros; multe din nelamuririle tale sunt deja tratate in multe articole si posturi.
Pestii dorm noaptea, ca si tine, asa ca este chiar recomandat sa stingi lumina pe timpul noptii.
Pentru inceput poti sa faci un program de iluminat de 6-8 ore pe zi, sa zicem intre 11.00 si 17.00 sau 10.00-18.00; daca tii mai mult timp lumina poti sa risti sa scapi algele de sub control.
Multfa bafta si sa auzim de bine!
Mersiii mult..... cu documentatu mam exprimat in unele mesaje pe aici si cum ar fi, am zis asa; cer pareri de la cei care au experienta deoarece forumurile se contrazic una pe alta de ex....... aici citesc una pe alt forum citesc alta una zice intr-un fel alta in alat fel si asa ma baga in dilema..... dar daca te irita intrebarile mele imi cer scuze.... o zi buna si mersi inca o data !
This message was edited 1 time. Last update was at 07/08/2012 21:34:58
|
|
 |
pooops
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2012 08:53:27
|
pooops
Member
IP:
|
Eu credeam ca te irita comentariile mele.
Nu ma irita intrebarile tale, caci daca ma iritau pur si simplu nu raspundeam.
Legat de ce zici de alte forumuri, inclin sa iti dau dreptate aici; sunt useri pe alte forumuri care nu fac altceva decat sa se bage in seama, habar nu au despre ce vorbesc insa isi argumenteaza atat de vehement afirmatiile incat iti vine sa ii crezi. Au fost si pe aici astfel de useri cu cativa ani in urma, dar moderatorii i-au banat, asa ca in momentul de fata poti sa stai linistit.
Pentru inceput poti citii articolele de pe pagina principala a site-ului.
http://www.acvariu.ro/articole
In special asta:
http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/ghidul-incepatorului?redirect=%2Farticole
Sa auzim de bine!
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/08/2012 12:28:43
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
pooops wrote:Eu credeam ca te irita comentariile mele.
Nu ma irita intrebarile tale, caci daca ma iritau pur si simplu nu raspundeam.
Legat de ce zici de alte forumuri, inclin sa iti dau dreptate aici; sunt useri pe alte forumuri care nu fac altceva decat sa se bage in seama, habar nu au despre ce vorbesc insa isi argumenteaza atat de vehement afirmatiile incat iti vine sa ii crezi. Au fost si pe aici astfel de useri cu cativa ani in urma, dar moderatorii i-au banat, asa ca in momentul de fata poti sa stai linistit.
Pentru inceput poti citii articolele de pe pagina principala a site-ului.
http://www.acvariu.ro/articole
In special asta:
http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/ghidul-incepatorului?redirect=%2Farticole
Sa auzim de bine!
Mersi enorm de mult !!!! Mult respect!!!
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/08/2012 21:35:01
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
cine poate sa ma ajute sa imi dau seama daca e buna maternitatea si cam cat mai are pana naste sa nu o tin acolo degeaba..... e prima data cand traiesc experienta asta inca nam 2 saptamani de incepator ..... Multumesc si Mult Respect !!!!!
|
|
 |
AllViruS
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/08/2012 21:37:27
|
AllViruS
Junior member
IP:
|
numai 3 pot posta o data asa ca am mai pus una
|
|
 |
|