[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neoni speriati...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua si bine v-am gasit .In primul rand vreau sa imi cer scuze daca a mai fost postata o astfel de problema(am cautat si nu am gasit).Sa trecem la subiect.Am achizitionat Vineri un acvariu de 60 l "diversa" scrie pe cutie.Este echipat cu invalzitor filtru si capac cu neon.Am pus substrat apoi nisip frumos spalat si pietris.Am cateva plante de la un prieten.Am cumparat ieri 15 neoni 2 angistrus si 3 sanitari.Am observat ca neonii stau ascunsi sub filtru(am si o planta mai maricica acolo)...am zis ca deh, pana se acomodeaza cu noua lor casa,dar cand am stins becul aseara atunci au inceput sa prinda viata pestii mei.Se plimbau ,cautau explorau etc.
Dimineata aceeasi problema.Aprind neonul (de 15 w are culoare alba puternica) pestii speriati stau tot in coltul acela.Am mers si am cumparat alt neon cica special pentru plante.Acum neonul asta nou(32 de lei a costat ) nu pare asa puternic desi e tot de 15 w dar pestii tot speriati sunt.Am incercat si am pus o lampa de camera cu lumina de culoare mai galbuie deasupra acvariului si nu au probleme cu ea...se simt bine si se plimba. Intrebarea mea este o sa se acomodeze sau trebuie sa cumpar alt neon?Am citit tot pe internec ca pentru plantele mai putin sofisticate este nevoie de 0.5 w / litru de apa si am tras de aici concluzia ca nu am un neon puternic ca sa zici ca de acceea sunt speriati.Astept raspunsurile si sfaturile voastre.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dureaza putin pina se acomodeaza. Problema e ca i-ai pus putin cam repede, trebuia sa astepti 3-4 saptamini pina se cicleaza acvariu' ....... atentie mare la amoniac in urmatoarele saptamini.

Poze: smilie ... Poze cu plante
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns.Ce e culmea ca de exemplu acum 10 secunde am stins becul...toti se plimba prin tot acvariul veseli.Cum il aprind...se duc glont toti intr-un colt

This message was edited 1 time. Last update was at 08/11/2011 13:15:58

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Da, lumina e un factor de stress pentru ei, da' se vor acomoda.

Poze: smilie ... Poze cu plante
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru timpul acordat.
[Email] [Yahoo!]
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Primul deces...Sincer ma asteptam sa moara din ei dupa ce am vazut ce speriati is ...Acum am vazut un neon care sta cu capul in jos si pluteste aiurea in apa(inca nu e mort ) si un altul mort.Culmea e ca au cozile mancate amandoi de parca ar fi fost muscate, dar nu are cine sa le muste coada....Daca ma puteti ajuta spunandu-mi ce fel de boala e asta si cum sa procedez?.Au murit cei care erau mai maricei...astia mici vad ca o duc bine...deocamdata....Am scos ambii pesti din acvariu.Pe cel care mai sufla in pastrez intr-un bol da nu cred ca o sa o mai duca mult
[Email] [Yahoo!]
ultkas
Member
[Avatar]

IP:

Daca citeai http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati si http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori aveai mai putine probleme.
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Am citit si am decis sa nu stau 3 saptamani(acum vad ca am facut o greseala) si totusi raspunsul tau nu ma ajuta cu nimic.Imi aminteste doar cat de prost am fost...
[Email] [Yahoo!]
ultkas
Member
[Avatar]

IP:

Acum nu iti ramane decat sa faci ciclarea cu pesti. Schimburi zilnice de apa 10-15l.
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru sfat.Am adaugat si cateva picaturi de FMC."Dezinfectant universal pentru apa si vietiatile din acvariul dumneavoastra".Sper ca nu am facut o greseala...
[Email] [Yahoo!]
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

incerca sa ajuti formarea coloniilor de bacterii cu si implicit cliclarea cu Sera BioNitrivec
[WWW]
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Am reusit.Nu mai mor si s-au acomodat in noul acvariu.Multumesc pentru sfaturi
[Email] [Yahoo!]
dabija
Member
[Avatar]

IP:

ai pus Sera BioNitrivec sau asa de la natura putere ?

Poze cu ce`am prin casa .. ACI` !
[Email] [Yahoo!] [MSN]
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Am schimbat 30 la suta din apa si am pus Tetra Medica....ceva solutie pentru paraziti infectii bacteriale ,ciuperci si rani...cel putin asa scrie pe cutie.Am avut apa verde 2 zile...am scos carbunele din filtru si se pare ca de cateva zile nu mai mor...mananca , is activi si nu se mai ascund prin diferite colturi.Le merge mai bine

This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2011 22:16:33

[Email] [Yahoo!]
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca nu are legatura cu topicul dar am vrut sa pun cateva poze dupa cateva saptamani de la dezastru.Pestilor le merge bine cu toate ca e suprapopulat acvariul(deh nu m-am putut abtine).
fauna= 10 neoni , 9 rasbora , 3 sanitari ,2 ancistrusi , 1 betta si 2 melci.Era sa uit de cei 5 pesti rosii la care nu le stiu denumirea
Imi cer scuze pentru claritatea pozelor.

Ps: nici bine nu am achizitionat acvariul asta ca imi si zboara gandul sa imi fac unul de 200-300 L ......nu credeam ca o sa fiu atat de pasionat.
[Thumb - DSCF2071.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2011 21:37:08

[Email] [Yahoo!]
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

CristiR wrote:Era sa uit de cei 5 pesti rosii la care nu le stiu denumirea.

daca nu ma insel este vorba de Hyphessobrycon callistus
[WWW]
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Callistus .... Multumesc aia sunt
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Desi e frumos bettanul, da' parca nu prea se potriveste printre restul...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Raresshh
Junior member

IP:

asa a fost si la mine,dar in doua zile sau acomodat.
CristiR
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu zic ca nu ai dreptate...dar cand am vazut ca era tinut intr-un pahar de unica folosinta de plastic (am mers sa mai cumpar niste plante) nu am putut sa il las acolo.Nu avea nici loc sa se intoarca.Eu zic ca ii merge bine pare fericit
[Thumb - DSCF2090.jpg]

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: