[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pentru un inceput cu carasi  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
aganon_2002
Junior member

IP:

Buna.
Intamplarea se face sa primesc 3 carasi mici dar frumosi. Ideea este ca vreau sa-i tin si sa creasca mari si sanatori. Acum ii tin intr-un acvariu mic pentru cat spatiu au nevoie, dar zilele urmatoare voi achizitiona unul mai mare undeva la 80x40 pentru ca am un loc exact marimea asta si ma gandeam ca ar arata bine.
Va rog sa imi spuneti cu ce sa incep dupa cumpararea noului acvariu, mentionez ca nu am nimic( filtru, incalzitor si nu mai stiu eu ce le trebuie) pana la introducerea lor in noua locuinta.
Vreau sa o iau de la 0 dar corect.
Multumesc mult si va tin la curent.
PS: Le-am cumparat de mancare ceva fulgi foarte subtiri dar ma gandesc ca trebuie sa le mai diversific dieta. Ce altceva e bun pentru carasi?
[Thumb - Photo0290.jpg]

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Scoate scoicile din acvariu, nu au ce cauta acolo, cresc duritatea apei.

La carasi nu o sa ai nevoie de incalzitor, nici iarna, daca ai o temperatura de 22-23 de grade in casa. In schimb le trebuie o filtrare buna. Nu este recomandat sa ii ti cu specii mici, pentru ca ei mananca de regula cam tot ce le incape in gura. Daca vrei plante, trebuie sa alegi bine, pentru ca le plac si plantele. Ca si mancare ai de unde alege si nu sunt deloc pretentiosi, antentie doar sa nu ii hranesti excesiv. Hrana sa fie de calitate si pe cat posibil diversificata, ca sa nu aiba probleme intestinale. Un caras adult are nevoie de minim 50 l, tu vad ca ai 3 acolo, deci 150-200 de litri + o filtrare adecvara.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2011 16:58:28

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
visiniu
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa cum spunea si colegul Pushkatu, acvariul in care tii tu acei carasi este mult prea mic pt nevoia lor de spatiu (doar pt acestia ar trebui sa te gandesti undeva la 200 de litri). Incalzitor nu stiu daca vei avea nevoie, carasii sunt pesti de apa rece (nici la 18 grade nu vor fi probleme).
Deci, dupa achizitionarea noului acvariu (cat mai mare), pune-le un pietris de granulatie 2-3 mm, un filtru extern cu debit mare si filtrare biologica de calitate (macar un sertar plin cu siporax). Daca vrei si plante, orienteaza-te spre cele cu frunze mari, rezistente... (caraseii tai vor aprecia un meniu vegetarian).
Scoate tot ce este artificial din acvariu si incearca sa creezi un colt de natura, unde nu isi au locul epavele, amforele, scafandrii sau mai stiu eu ce alte chestii din plastic de prin pet-shopuri).

Iti doresc succes cu proiectul tau si asteptam vesti !

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2011 18:12:38

aganon_2002
Junior member

IP:

Cu scoicile am rezolvat-o. Le-am pus mai mult de decor, sa nu fie chiar gol acvariul pana ma apuc de treaba. Maine ma duc sa vad un acvariu si un filtru.
Cum se face pas cu pas ciclarea apei si a bazinului?
Albert
Junior member
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori

Citeste asta, te va ajuta acolo scrie si despre ciclare

Cocalar hunter
[Yahoo!]
aganon_2002
Junior member

IP:

OK. Deci in concluzie... iau acvariul, il spal cu apa rece, pun nisipul, filtrul si pompa de apa. Umplu cu apa bazinul, dau drumul la aparate dupa care peste 1 -2 zile pun plantele( mai rezistente si cu frunze mai groase). Ulterior pun pestii.
Am inteles bine. Mi-a sarit ceva??
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

ulterior, dupa 2-3 saptamani, pui pestii (ciclarea se face cam in 3 saptamani), iar pana sa pui pestii, pui putina mancare in acvariu in fiecare zi sau exista produse care contin culturi de bacterii si grabesc ciclarea acvariului.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti pune linistit(a) pestii dupa 1 - 2 zile daca sunt doar cei din poza de mai sus. Ciclarea se face si cu pesti. De fapt, se face mai bine (adica mai repede) cu pesti. Carasii sunt destul de rezistenti si nu o sa ai probleme cu ei in timpul ciclarii.

In afara de acvariu, o sa mai ai nevoie de un filtru. Tinand cont ca vorbim de carasi, filtrul ar trebui sa fie supradimensionat. Cel mai indicat ar fi un filtru extern... dar conteaza si bugetul de care dispui. Incalzitor nu ai nevoie. Chiar dimpotriva, vara o sa le fie cald.
In afara de astea, o sa mai ai nevoie de o sursa de lumina. Nu e deloc indicat sa "folosesti" lumina naturala.

Eu personal nu as pune plante in acvariul ala. Poate doar unele plutitoare, atat. L-as lasa numai cu niste pietre si nisip.

aganon_2002 wrote:Vreau sa o iau de la 0 dar corect.

Ok, in cazul acesta, sa ne cunoastem mai intai. Treci te rog pe la sectiunea Despre noi si spune-ne doua trei cuvinte despre tine.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
aganon_2002
Junior member

IP:

Zis si facut, am cumparat azi un acvariu la bani de nimic cu neon inclus dar avea un filtru cred in cutia din spare care se vede in poza si acum e gol locul. Se poate pune filtru nou acolo sau ce e de facut? Pls ca maine s-ar putea sa ma duc iar la cumparaturi.
[Thumb - Photo0306.jpg]

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

aganon_2002 wrote:Zis si facut, am cumparat azi un acvariu la bani de nimic cu neon inclus dar avea un filtru cred in cutia din spare care se vede in poza si acum e gol locul. Se poate pune filtru nou acolo sau ce e de facut? Pls ca maine s-ar putea sa ma duc iar la cumparaturi.

cutia daca-i goala, incearca s-o scoti, filtrele interne se baga in acvariu asa cum sunt ele, nu le trebuie o cutie
nu ne-ai spus ce volum are noul acvariu,
ai grija cu masa/suportul pe care l-ai pus, sper sa fie suficient de rezistent iar blatul mesei sa nu aiba tendinta sa se curbeze sub greutatea acvariului, este bine ca sa aiba o contra-polita
de altfel, acvariile nu se aseaza direct cu cundul de sticla pe masa, este bine sa pui un strat de burete sau polistiren (din acela mai tare), decupat dupa forma fundului acvariului, cu scopul de a uniformiza presiunea pe stica fundului

cu plantele poti incerca prin asigurarea unui substrat ceva mai gros (5 cm), iar radacinile plantelor sa fie mai bine ingropate in acest substrat, avand in vedere ca sunt inca mici, sunt sanse sa nu strice radacinile plandelor

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

@aganon_2002:
Inainte de toate, inca o data, te rog treci pe la sectiunea Despre noi, deschide un topic nou si spune-ne cateva cuvinte despre tine.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
aganon_2002
Junior member

IP:

Noul acvariu are un jur de 60-80 de litri nu stiu sigur si are pe fund un plastic gros umplut cu ceva deci cred ca e ok. Carcasa vechiului filtru e lipita cu silicon negru de acvariu de aceea ma gandeam ca poate se poate baga ceva filtru acolo.

PS. Voi deschide un topic si in sectiunea "despre noi" numai sa am putin timp liber.
Multumesc
Taz
Membru de baza

IP:

Pai poti pune un powerhead ( pompa de apa ) in carcasa aia si materiale filtrante si ti-ai facut un filtru intern . cam asa ceva
http://imageshack.us/photo/my-images/402/sera20biotop20nano20cub.jpg/
[Email] [Yahoo!]
aganon_2002
Junior member

IP:

Da asa am facut si e bine, filtreaza apa dar NU stiu furtunul care iese din pompa unde sa in pun pentru ca daca in bag in apa face un curent ca nu mai pot inota pestii, Daca il intrept in joc imi zboara tot nisipul, deci sunt putin cam stresat in privinta asta are careva o idee?
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

powerheadu ala are ceva de reglat debitul, ia arunca o privire cu atentie

-Benjamin Franklin-
aganon_2002
Junior member

IP:

M-am uitat si nu am gasit nimic, cum ar trebui sa arate? E modelul Maxi-Jet 1000. Am uitat sa mentionez ca sunt in Belgia si asta l-am gasit cat de cat ok.
PS: De furtunul ala e vorba. Unde ar trebui sa il pun ca nu mai faca atata curent in apa???
[Thumb - Photo0309.jpg]

Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Arata ca o trapa si il gasesti in dreptul rotorului, dar poate nu are....
Legat de furtun, ii pui in capat, unde iese apa, ceva asemanator cu un ghiveci de plante pentru acvariu, sau cum e capul furtunului de surb la dentist (ala de ti-l baga in gura sa traga saliva) adica obturat in capat si decupat pe margini (sper ca iti dai seama despre ce vorbesc) a.i. jetul de apa sa fie oprit si fortat sa iasa pe laterale. Nu stiu daca se gasesc de cumparat, daca nu iti faci unu din teava de pvc.

-Benjamin Franklin-
aganon_2002
Junior member

IP:

Prieteni, gata, am pus si pestii ,cu filtru ala am rezolvat cat de cat ceva (l-am pus chiar sus unde e limita apei si bate in partea opusa in sticla...e bine zic eu) si arata cam asa, va rog dati-va cu parerea, bine sau rau vreau sa aud. Ce ar mai trebui facut.
Apropo, nu e cam gol acolo, ce pesti as mai putea pune acolo si cati?
[Thumb - Photo0311.jpg]

HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ar fi recomandat sa pui alti pesti.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
aganon_2002
Junior member

IP:

OK, ma gandeam ca ar fi bine sa iau si o pompa de aer nu? Ma gandeam ca poate fac cumva cu filtrul sa arunce ceva aer in apa dar nu am reusit.

Forum Index » Cyprinidae
Go to: