Am incercat sa realizez un biotop Rio Paraguai, mai exact un mal de padure inundata. Cat am reusit asta apreciati voi.
Acvariu este startat la data de 25 o2 20011.
Dimensiuni acvariu: 45/32/35cm
Capacitate: brut - 50l, net - 45l
Substrat: nisip din Hornbach, 1mm
Lumina: bec economic de 20W Osram
Filtrare: Hang-on super 2 de la Ocean Free
Incalzitor: 50W Resun
Elemente de design: background din scoarta de fag care mascheaza filtrul si incalzitorul, frunze si de stejar,o radacina de vita de vie, crengi de arin.
Plante: Hidrocotyle Leucocephala si Limnobium Laevigatum, cateva fire de E. tenellus
Fauna o pereche de Laetacara dorsigera.
O poza de ansamblu.
Chiar imi place acvariul tau si personal il consider o reusita. Plantele alese sunt central-americane, pestii nu mai zic, iar aranjamentul ti-a iesit, ce sa mai.
Felicitari
HumanFace wrote:Ar merge si niste pistia.
Ar merge si nu prea. Ca planta de suprafata a pus deja Limnobium si in afara de asta, Pistia se pare ca nu este chiar americanca. Originile ar putea fi pe undeva prin Africa, dar nu e batuta in cuie treaba asta.
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Cred ca am asteptat destul ca sa primesti laudele celor mai experimentati. Dupa parerea mea acest acvariu este printre putinele care intradevar seamana cu un colt din natura, cred ca acesta ar trebui sa fie scopul suprem in acvaristica.
Felicitari!
Sunt intre 30-50 de pui. pentru prima depunere eu sunt foarte multumit.
Altfel pe zi ce trece imi place din ce in ce mai mult acest pestisor.Are niste culori superbe care se schimba in functie de starea lui. Astfel barbia, pieptul si prima jumatate a partii ventrale capata in functie de stare culori de la roz la carmin, de la lila la violet,iar a doua jumatate a corpului nuante de la albastru cer la indigo.
Pun un filmulet ca sa exemplific in parte ce am spus mai sus. Scuze pentru calitatea lui dar altul nu am.
http://s366.photobucket.com/albums/oo110/emil_visan/Buflea%20Buzatul%20zis%20Pistruiatul/?action=view¤t=MVI_3859.mp4
Multumesc Alber.
This message was edited 1 time. Last update was at 24/06/2011 22:19:35
Ca sa ne multumesti pe toti, fa-ne un filmulet cu aparatul de filmat fixat in fata acvariului, incearca sa prinzi in cadru tot acvariul si inlatura orice sursa de lumina in afara de iluminatul acvariului.
Multumesc!
Multumesc tuturor pentru aprecieri.
Si eu as vrea un acvariu mai mare dar momentan doar de atat am loc. Iar daca ar fi unul mai mare as vrea P. Manacapuru si iarasi ar fi mic, etc. Asa ca macar momentan ramane asa cum a fost gandit, ca un nano la care ma impac cu gandul ca este destul de lat raportat la lungimea lui.